Vitaliteits- en leefstijlcoach Tally Bosma: totaalrecept

REGIO Het valt niet altijd mee om weerstand te bieden tegen alle verleidingen, de alledaagse drukte en - zeker in deze coronatijd - de valkuil om jezelf wat ‘extra te verwennen’. Met haar boek ‘Het Totaalrecept’ biedt vitaliteits- en leefstijlcoach Tally Bosma een complete kijk om weer lekker in je vel te zitten.

Al bijna 7 jaar begeleidt Tally in haar praktijk mensen met succes naar een gezonde leefstijl, een gezond gewicht en een betere balans in hun leven. Eind januari verscheen haar boek ‘Het Totaalrecept’. Tally: “Het is prachtig dat ik met dit boek nog meer mensen hiermee op weg kan helpen.”

Zoals de titel al zegt, geeft ‘Het Totaalrecept’ een complete kijk op weg naar een gezond gewicht en een vitaal leven. Het is vrijwel nooit alleen een kwestie van ‘gewoon’ anders eten en meer bewegen als je je gewicht, leefstijl en vitaliteit aan wilt pakken. Er zijn veel dingen die van invloed zijn: je gezin en sociale omgeving, je stressniveau, hoe je slaapt, hoe je denkt, de mate waarin je luistert naar je lichaam en voor jezelf durft te kiezen. Al die principes zijn in kaart gebracht in de Vitaliteitscirkel.

Gedrag

Tally: “Het begint natuurlijk met de juiste kennis, maar de grootste uitdaging vormt meestal het doen: het gedrag. Het herkennen en doorbreken van patronen die ervoor zorgen dat mensen in een vicieuze cirkel blijven zitten. Denk aan de bekende dieetvalkuilen zoals te weinig of verkeerd eten, het jojo-effect en het niet kunnen volhouden omdat je te streng bent voor jezelf.’’ Maar ook zullen veel mensen zich herkennen in patronen van altijd druk zijn of jezelf altijd op de laatste plaats zetten, waardoor het niet lukt om goed voor jezelf te zorgen.

Met haar boek wil Tally mensen inspireren om die patronen om te zetten naar positieve stappen voor je gezondheid, jezelf te ‘verwennen’ op een gezondere manier en door goed voor jezelf te zorgen. “Zie het als een groot cadeau voor jezelf dat ook positieve invloed kan hebben op je sociale omgeving.’’

Voeding

Ook voeding is in haar boek natuurlijk een belangrijk thema. Tally ziet in de praktijk dat daar vaak veel winst valt te behalen door te leren hoe je lekker kunt eten met pure en onbewerkte producten. Om mensen op weg te helpen staan in het boek 4 haalbare weekmenu's op maat en 45 heerlijke recepten ‘zonder-pakjes-en-zakjes’ op basis van de principes van de wetenschappelijk onderbouwde PuurGezond methode. De basis hiervoor ligt dichtbij de gemiddelde Nederlandse eetgewoonten, waardoor het voor iedereen haalbaar is.

Door aan de slag te gaan met ‘Het Totaalrecept’ werk je aan een duurzame oplossing voor problemen met leefstijl, waardoor je blijvend beter in je vel zit. Kortom: in dit boek vind je alles wat nodig is om tot je eigen succesrecept voor een gezond en vitaal leven te komen. Voor meer informatie en bestellen van het boek: www.vitally.nl Het boek is (binnenkort) ook verkrijgbaar of te bestellen in de lokale boekhandel.