Alles wat je moet weten over ruitenwissers

Aangeboden door: mijnautoonderdelen.nl

Ruitenwissers zijn essentieel voor elke auto. Ze helpen je om goed zicht te houden op de weg maar veel mensen rijden rond met ruitenwissers die eigenlijk niet meer kunnen. In veel van deze gevallen zijn de wissers versleten of oud waardoor ze strepen en watersporen achter laten. Daarnaast kan het zelfs zijn dat de ruitenwissers piepend of stuiterend over de voorruit gaan.

Interesse in meer informatie over ruitenwissers en wil je weten of jou ruitenwissers versleten zijn? In dit blog gaan we er dieper op in dus lees gerust verder!

Versleten ruitenwissers

Het komt vaak voor dat je niet in de gaten hebt dat je ruitenwissers zijn versleten. Voornamelijk in de maanden waarin het veel regent vergeten we vaak om de ruitenwissers te controleren waardoor, wanneer deze zijn versleten, je er pas achter komt in de maanden dat het droger is. Veel ruitenwissers verslijten door de warmte en uv-stralen in de zomer maar dit realiseer je je vaak pas een jaar later omdat je er in de regenperiodes minder last van hebt. Toch kunnen ze ook verslijten tijdens de winter omdat ruitenwissers bij lage temperaturen harder kunnen worden, vooral als ze al oud zijn. Vaak kom je er dan achter dat ze versleten zijn wanneer het bijvoorbeeld -5 graden is, rond deze temperatuur worden oude ruitenwissers vaak een stuk harder.

Onderhouden van ruitenwissers

Het is belangrijk dat je ruitenwissers een onderdeel zijn van het regelmatige onderhoud van je auto. Vaak worden de ruitenwissers over het hoofd gezien of wachten mensen liever met vervangen wanneer ze al versleten zijn. Dit kan je bezuren wanneer je een keer te maken hebt met een flinke regenbui en je ruitenwissers plotseling niet meer werken. Daarom is het belangrijk, vooral als wacht je met het vervangen tot de ruitenwissers versleten zijn, om een extra paar ruitenwissers te hebben voor het geval dat.

Verwisselen ruitenwissers

Tegenwoordig komt het vaak voor dat verschillende auto modellen over verschillende soorten ruitenwisser connectoren beschikken. Dit betekent dat niet alle auto’s over hetzelfde soort aansluiting beschikken voor ruitenwissers. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste ruitenwissers te vinden voor jouw auto.

Ruitenwissers kopen

Toe aan nieuwe ruitenwissers? MijnAutoOnderdelen.nl heeft een ruim assortiment aan ruitenwissers voor een vriendelijke prijs. Dankzij het ruime assortiment hoef jij je geen zorgen te maken dat je de verkeerde ruitenwissers aanschaft voor jouw auto. Bij MijnAutoOnderdelen.nl zit je altijd goed en hebben ze de perfecte ruitenwissers voor jouw auto. Daarnaast verkopen ze bij MijnAutoOnderdelen.nl ruitenwissers voor groothandelsprijzen waardoor deze 65% goedkoper zijn dan wanneer je ze bij een garage laat vervangen. Wil je meer weten over MijnAutoOnderdelen.nl? Bezoek de website voor meer informatie of neem contact op met een van de experts!