Mooie plekken in Nederland om te bezoeken

Aangeboden door: abnamro.nl

Door het coronavirus is reizen naar het buitenland de komende tijd geen optie. Dat zorgt ervoor dat we allemaal weer kunnen ervaren hoe mooi het eigenlijk in ons eigen land is.

In dit artikel zetten we een aantal prachtige plekken van Nederland op een rij, waar je vast wel eens een keer naartoe wilt. Dus: zorg dat je een reisverzekering hebt afgesloten en ga er een aantal dagen en nachten op uit!

De unieke Waddeneilanden

We kennen allemaal de eilanden op volgorde: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. En als je het hebt over mooie plekken in Nederland, dan kun je niet voorbijgaan aan deze bijzondere plaatsen. De Waddeneilanden zijn namelijk stuk voor stuk uniek. Het ene eiland is groter dan het andere, de natuur is er anders en dat geldt ook voor de bezienswaardigheden.

Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten. Overal is bijvoorbeeld volop strand te vinden. Dus als je lekker wilt uitwaaien in de lente, herfst of winter, dan kan dat hier prima. In de zomer kun je heerlijk aan zee liggen op het strand. Daarnaast kun je landinwaarts het echte eilandleven ervaren op verschillende manieren. Restaurants, musea, vuurtorens en tours maken je eilandbeleving compleet.

Het veelzijdige Twente

Waar denk je als eerste aan als je de naam Twente hoort? Dat kan voetbal zijn, maar ook natuur. Start-ups en steden. Dat is het mooie aan een regio die veel te bieden heeft. Zo zijn er kleine plaatsen als Delden en Diepenheim te vinden, waar veel historie en cultuur te zien is. Dat geldt helemaal voor het kunststadje Ootmarsum. Wil je liever een grote (of minder grote) stad opzoeken? Dat kan in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo.

Daarnaast staat Twente uiteraard ook bekend om de vele mooie natuur die hier te vinden is. Het Reggedal en de Sallandse Heuvelrug bieden de liefhebber van wandelen, mountainbiken en kanoën volop mogelijkheden. In Noordoost-Twente vind je Nationaal Landschap dat absoluut de moeite waard is. Ga dus zeker eens naar het Lutterzand of het Springendal!

En er is nog zoveel meer!

De Bollenstreek in Noord-Holland, Bourtange in Groningen, Nationaal Park Veluwezoom in Gelderland, Giethoorn in Overijssel, de historisch steden Delft en Gouda… Stel dat je de rest van je leven alleen nog maar in Nederland op vakantie zou gaan, dan heb je meer dan genoeg mooie plekken die je nog kunt bezoeken.

Hopelijk helpt dit artikel je om wat inspiratie te krijgen voor een vakantie in eigen land. Je ziet dat er echt heel veel te zien en te doen is op korte afstand van je eigen huis. Veel plezier gewenst!