Meer steun voor Suyderhuys

SURHUISTERVEEN Er is nog meer steun voor bewoners en zorgmedewerkers van woonzorgcentrum ‘t Suyderhuys.

Net als iedereen in Surhuisterveen maakte het nieuws over de corona-uitbraak in woonzorgcentrum ’t Suyderhuys grote indruk op de medewerkers van dagbestedingslocatie Poppingahiem van Wil. De medewerkers bedachten al snel dat ze graag iets wilden doen voor hun ‘buren’. Poppingahiem en ’t Suyderhuys liggen namelijk vlak bij elkaar in Surhuisterveen. Aan de lunchtafel kwam al snel het idee om zeepjes in de zeepmakerij van Poppingahiem te maken, als hart onder de riem.

Zeephartjes

Voor elke bewoner van ‘t Suyderhuys hebben de medewerkers een zeepje aan een houten hartje gemaakt, met daaraan een briefje met verschillende wensen. Voor de zorgmedewerkers is er een grote hartenkrans gemaakt.

Renate Bouius kreeg van het Suyderhuys een reactie. Ze deed een oproep aan o.a. muziekbands en muzikanten om voor het raam van het Suyderhuys te spelen. Het team gaf hierop aan dat familieleden en anderen filmpjes kunnen maken en deze kunnen mailen naar het 't Suderhuys: receptiesuyderhuys@friesewouden.nl . Het kan daarbij gaan om muziekfimpjes, beterschap-wensen, boodschappen en dergelijke. (Eigen foto’s.)