Startbewijzen musical De Tocht bij Poiesz

REGIO De Tocht vertelt het verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden zij elkaar een belofte: als de Elfstedentocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit.

Een startbewijs voor spektakelmusical De Tocht is voor 50 euro verkrijgbaar bij Poiesz supermarkten. Met daarin een eerste rang plek bij de ontwikkeling van de musical, een ticket (t.w.v. 50 euro) voor de voorpremière en een pakket met ambachtelijke streekproducten (t.w.v. 50 euro). De inhoud van de tas wordt mogelijk gemaakt door de partners van De Tocht: NDC mediagroep, Fortuin Dokkum, Familiebedrijf Weidenaar, Molkwarder Koeke, Boomsma en Poiesz Supermarkten.

IJstheater

De voorstelling vindt plaats in een speciaal gebouwd ijstheater in Leeuwarden met een capaciteit van 1.460 toeschouwers en voorzien van de nieuwste theatertechnieken. Met meteorologische special effects en een immense ijsvloer van 2.500m2 komt de magie van de Elfstedentocht voelbaar tot leven. De première vindt plaats in oktober 2022.

De Tocht wil een Elfstedengevoel creëren dat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid en verwachting komt. Daarom zullen de 16.868 startbewijshouders in het creatieve productieproces regelmatig gevraagd worden hun mening te geven over aspecten van het script, de spelers, de muziek en het decor. Je hebt dus daadwerkelijk invloed op hoe de voorstelling er uit komt te zien en je bent altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen achter de schermen. Er zijn zelfs startbewijshouders bij de audities geweest.

Voorpremière

Een startbewijs bestaat uit een ticket voor de voorpremière maar ook een ticket voor een voorpremière incl. hapje en drankje (t.w.v. €50,-), meedenken bij de ontwikkeling van de voorstelling, Friese streekproducten (t.w.v. €50,-) en een boekje met elfsteden verhalen (t.w.v. €10,-).

Deze actie loopt van 13 januari tot 14 februari 2021. Startbewijs, inclusief tas met Friese streekproducten, is af te halen bij een servicepoint in één van de 69 filialen van Poiesz. Op de website, www.musicaldetocht.frl, kan het ticket worden geactiveerd om zo betrokken te worden bij het maken van deze bijzondere musical, hier staan ook de actievoorwaarden vermeld.