Kantoor Rabobank Surhuisterveen verkocht, maar bank blijft

SURHUISTERVEEN Het kantoor van de Rabobank in Surhuisterveen is verkocht. Het stond sinds vorig jaar te koop omdat het te groot was geworden voor het aantal medewerkers; veel ruimte werd niet meer benut.

Ondernemer Auke Weening, eigenaar van De Poel Koel- en Vrieshuis B.V. in Surhuisterveen, kocht het pand en nam in december de sleutels in ontvangst. Auke Weening, geboren en getogen Fries, ondernemer in hart en nieren en altijd op zoek naar een uitdaging, wil met de koop van het pand een goed gefaciliteerde werkomgeving bieden aan ondernemers en op die manier de bedrijvigheid in Surhuisterveen vergroten.

“Het pand leent zich voor het creëren van kantoren en werkplekken. Hoe het er precies uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk. Dat is mede afhankelijk van de behoeften en wensen die er zijn. Zelf heb ik inmiddels mijn eigen kantoor ingericht in de prachtige, voormalige kantine van de Rabobank”, aldus Weening.

Rabo blijft

Rabobank blijft in Surhuisterveen De eerste huurder van het pand is al bekend. De bank huurt het voorste deel van het pand terug en kan van daaruit haar klanten uit Surhuisterveen en omgeving bedienen. Durk Mous, directievoorzitter Rabobank Drachten Noordoost Friesland: “We zijn content met de verkoop van het pand aan de heer Weening. We hebben er vertrouwen in dat hij het gebouw een nieuwe belangrijke functie kan geven. Een ontmoetingsplek en werkruimte voor ondernemend Achtkarspelen en daarmee een financiële impuls voor de regio.”

De kantoorruimte van de Rabobank in Surhuisterveen blijft tot nader order nog gesloten in verband met de corona maatregelen. Voor meer info over de mogelijkheden voor ondernemers: Auke Weening, mail aukeweening@gmail.com.