Drie dagen KFPS hengstenkeuring live bij Omrop Fryslân

DRACHTEN Op 14, 15 en 16 januari vindt de KFPS Hengstenkeuring plaats in Drachten. Door de huidige maatregelen kan er geen publiek aanwezig zijn bij dit evenement van de Koninklijke Vereniging "Het Friesch Paarden-Stamboek".

Liefhebbers van over de hele wereld kunnen de prachtige paarden toch rechtstreeks volgen bij Omrop Fryslân. Online via livestreams in meerdere talen en de finaledag is ook op televisie te zien. De spectaculaire Matthys 504 was de algemeen kampioen van 2020, reservekampioen was Nane 492. Zij en nog vele andere hengsten van het stamboek mogen zaterdag 16 januari weer hun beste beentje voor zetten tijdens de KFPS Hengstenkeuring.

Zwarte parels

Alle drie de dagen is de Hengstenkeuring te volgen op Omropfryslan.nl en de Omrop-app via livestreams in meerdere talen. De uitzending van zaterdag is ook te volgen op televisie met commentaar van Omrop Fryslân presentator Gerrit de Boer en deskundige Henk Dijkstra. Op donderdag 14 en vrijdag 15 januari staat de tweede bezichtiging van de jonge hengsten centraal.

Na de eerste bezichtiging halverwege december zijn er 112 hengsten opgenomen in de selectie voor stap twee op weg naar een mogelijke carrière als stamboekhengst. Zaterdag 16 januari barst de strijd los tussen de stamboekhengsten. In het programma van zaterdag is ook een aantal verrassende items te zien.

Tijden

Tijden: 14 en 15 januari vanaf 9.30 uur via de online livestreams, 16 januari vanaf 09.00 uur op televisie en via de online livestreams, 16 januari om 21.00 uur en 17 januari om 09.00 en 11.00 uur een compilatie op tv, 's avonds ook nog een kortere compilatie vanaf 17.30 uur. Het tv-programma Hea! kijkt vooruit op de Hengstenkeuring met reportages over 'paardenmeisje' Anna Maaike Fokkema en hengst Beart 411. Meer info: Omropfryslan.nl/hynstekeuring of over het programma van de Hengstenkeuring: www.kfps.nl.