Bauke Jan Stuursma trainer VV Buitenpost 2

BUITENPOST Bauke Jan Stuursma gaat na de zomer aan de slag als trainer van VV Buitenpost 2. De huidige 24-jarige trainer van JO19-1 heeft zin in de nieuwe uitdaging.

“In het tweede kom ik veel jongens tegen die ik de laatste drie jaar heb getraind bij JO19-1. Daarnaast zijn er een paar oudere voetballers. Mooi om nu bij de senioren te mogen werken”, zegt de ambitieuze Buitenposter.

De Technische Commissie (TC) heeft Bauke Jan benaderd omdat hij als kind van de club veel teams onder zijn hoede heeft gehad en de kans moet krijgen bij de senioren. Bauke Jan is in 2010 begonnen als trainer van de F’jes. Daarna was hij assistent bij de C’s, trainer van de D’s en van JO15. Nu is hij voor het derde jaar verantwoordelijk voor JO19-1, dat uitkomt in de vierde divisie. Hij volgt Wietze Cuperus op, die na dit seizoen afscheid neemt van VV Buitenpost.

“Er zit voldoende talent bij Buitenpost 2, waarmee we in de eerste klasse spelen. Het zou mooi zijn dat er spelers kunnen doorstromen naar het eerste”, hoopt Bauke Jan. De gedreven coach is nu bezig met de opleiding UEFA B. Hiervoor gaat hij zijn stage doen bij zijn oude team, JO19-1.