Extra aandacht voor sport en gezonde voeding op basisscholen

HARKEMA Op de basisscholen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel is aan het einde van het jaar extra aandacht voor sport en gezonde voeding. Wethouder Jouke Spoelstra opende woensdag het jaarlijkse project ‘Kies voor Hart en Sport’ in sporthal De Fûgelkamp in Harkema.

Omdat er veel aanmeldingen zijn, zal hij dit op 2 december nogmaals doen. ‘Sport en bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk om met elkaar te doen en goed voor de leerprestaties’, zegt wethouder Jouke Spoelstra.

Leerlingen van groep 5 tot en met 8 doen in de sporthal uitdagende clinics die worden gegeven door verenigingen en/of stagiaires. Ook is er aandacht voor gezonde voeding en waterdrinken. Kinderen kunnen groente en fruitsnacks proeven en er worden spelletjes gedaan om kinderen bewust te maken van gezonde voeding. Na de startdagen kunnen de scholen zelf aan de slag met de samengestelde lespakketten die bestaan uit theorie en praktijk. Daarnaast krijgen alle kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met sport naar keuze bij de verschillende sportaanbieders uit de regio.

Het jaarlijkse project ‘Kies voor Hart en Sport’ wordt georganiseerd door High five sportstimulering in samenwerking met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.