Uitleen Hulpmiddelen via G&W Helfrich

SURHUISTERVEEN Dit voorjaar is het Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet gegaan. Daarmee viel er een groot gat in de uitleen van hulpmiddelen voor kortdurend gebruik in deze regio. Vanaf 20 juni 2020 is de doorstart van het Hulpmiddelencentrum (HMC) door Kersten Hulpmiddelenspecialist een feit. Veel medewerkers van het vroegere HMC zijn mee over gegaan.

Met ingang van 16 november zijn G&W Gezondheidsdrogist Helfrich en Kersten Hulpmiddelenspecialist gaan samenwerken voor de uitleen van hulpmiddelen in Surhuisterveen en omgeving. Vanuit de drogisterij van Helfrich aan de Kolk 16 in Surhuisterveen, start vanaf deze week een uitleenpunt voor de kortdurende uitleen van hulpmiddelen voor de wijde regio.

Lenen zonder kosten

Mensen die fysiek beperkt zijn (tijdelijk of permanent) kunnen aanspraak maken op een passend hulpmiddel. Bij Helfrich kan men op vertoon van het zorgpasje de volgende kleine hulpmiddelen lenen: rolstoel, douchestoel, badplank, bedheffer, bedleestafel, bedverhogers, dekensteun, draaischijf, gipssteun, glijlaken, lucht-/windring, ondersteek, kinderrolstoel, rugsteun, toiletstoel en toiletverhoger. Tevens kan men hier loophulpmiddelen (oa krukken, looprek, rollator, etc) huren. De medewerkers van Helfrich adviseren bij de keuze van het juiste hulpmiddel.

Openingstijden

Het afhalen en retourneren van uitleen hulpmiddelen is mogelijk tijdens de openingstijden van de drogisterij: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Uiteraard zijn ook ‘grote’ hulpmiddelen te leen (oa. bedden, matrassen, tilliften en trippelstoelen). Kersten is de specialist die meedenkt en individuele klanten een passende en vlotte oplossing biedt. De hulpmiddelen worden kosteloos thuis bezorgd en kunnen rechtstreeks aangevraagd worden bij Kersten Hulpmiddelen in Leeuwarden: telefonisch via 088-0009488 of via de website: www.kerstenhulpmiddelen.nl