Maak je tuin klaar voor de herfst

Aangeboden door: Kees Smit Teunmeubelen

Tuinieren, de een vindt het geweldig, de ander wat minder. Toch is het een klusje dat zeker in de herfst even weer gedaan moet worden. En geef toe, als je naar buiten kijkt en het eindresultaat van een dag werken in de tuin ziet, vrolijkt dat zeker op.

Het begin

Maak van je sombere herfsttuin een mooie herfsttuin met veel kleur, bloemen en planten. Maar welke planten en bloemen moet je dan in het najaar planten? Dit hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

  • Herfstanemonen

De plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals: roze, wit en paars. Hij bloeit vanaf midden juli tot laat in de herfst.

  • Rudbeckia

De plant bloeit vanaf de zomer tot laat in de herfst. Je hebt er dus veel plezier van. Deze plant is in verschillende hoogtes en kleuren te verkrijgen. Hij is er in de kleuren geel, rood-bruin, zand, oranje en bi-color.

  • Lampenpoetsergras

Siergras kan natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Deze plant verdroogt in de winter en de pluimen blijven er dan aanhangen. Knip hem dus niet kaal.

  • Viburnum

In het najaar worden er roze en witte knoppen gevormd. In januari komen de bloem allemaal uit en heb je een massa van roze en witte bloemen. De bloemen blijven om en nabij goed tot mei.

Eerst opruimen

Voordat je begint aan het echte werk moet er natuurlijk wel eerst opgeruimd worden. Ideaal daarbij is een opbergbox of een zogeheten tuinkast. Ruim hier alle tuinartikelen zoals je tuinkussens en barbecue in op. Daarna is het tijd om de het terras goed aan te vegen en het gras schoon te harken. 

De tuin mooi maken

De bloemen en planten die zijn gekocht voor in de tuin kunnen nu geplant worden. Aan de rand van de tuin raden we de siergrassen aan met een mooie kleurrijke bloem. Hiervan kun je direct genieten. De bollen hebben nog wel even tijd nodig voordat ze naar boven komen.

Haal mooie grote bloempotten waar andere kleurrijke planten in kunnen en combineer ook verschillende planten met elkaar. Als je de planten combineert creëer je een speels effect. Zorg er wel voor dat ze in hetzelfde soort grond kunnen staan. Anders is het niet goed voor de planten en gaan ze sneller dood.

Veel plezier met tuinieren!