Kringloopwinkel Pikulan in coronatijd

SURHUISTERVEEN Na een sluiting van negen weken opende de stichting Pikulan op 18 mei weer de deuren voor het winkelend publiek.

„We hebben alles uit de kast getrokken om het voor zowel de klanten als voor de vrijwilligers zo veilig mogelijk te maken. Eén van die maatregelen is een splitsing in de goederenstroom, simpel gezegd: ’s morgens brengen, ’s middags halen”, aldus het bestuur.

Op dinsdagmorgen t/m vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen de klanten hun overtollige spullen inbrengen in de kringloopwinkel. Een aantal vrijwilligers staat aan de achterzijde van de winkel klaar om deze in ontvangst te nemen. Omdat er geen opslagruimte is, worden de spullen van de garage direct gebracht naar de sorteerafdelingen en/of werkplaatsen. Een grote groep vrijwilligers staat hier klaar om de ingebrachte goederen te bekijken , indien nodig schoon te maken, er worden kleine reparaties verricht, van prijs voorzien en in de winkel geplaatst.

Winkel

Iedere werkdag van 13.00 tot 17.00 uur zijn de deuren van de winkel open voor het kooplustige publiek. „We werken dan met een kleinere groep vrijwilligers want elke vrijwilliger meer in de winkel gaat ten koste van een klant. Doordat we ’s middags met minder mensen werken is het dan ook niet mogelijk om goederen in te brengen. Deze maatregel hebben we moeten nemen omdat we graag willen voldoen aan de onderlinge anderhalve meter afstand en het onmogelijk is om met volle karren tussen het winkelend publiek door te manoeuvreren.”

Er mogen maximaal 50 klanten tegelijkertijd in de winkel zijn, dit wordt bezien aan de hand van de voorraad mandjes en/of wagentjes bij de ingang. Iedere klant is verplicht om met een mandje/karretje te winkelen, als ze op zijn wordt klanten gevraagd even buiten te wachten tot er weer één beschikbaar is.