De Lawei hâldt it lyts

DRACHTEN Met de invoering van de nieuwe coronamaatregelen komt de ontheffing die De Lawei ontving van de Veiligheidsregio Fryslân te vervallen.

De Friese schouwburg laat de schouders niet hangen en kijkt wat er nog wél kan met een maximum aantal bezoekers van 30 per ruimte. Het filmhuis en de galerij blijven open. Ook de cultuureducatie lessen vinden doorgang en op kleinere schaal probeert de schouwburg zoveel mogelijk van het theaterprogramma door te laten gaan. Kortom, de Lawei hâldt it lyts.

Mama Marlene

Twee actrices doen auditie voor de rol van hun leven: Marlène Dietrich: Ubervrouw, femme fatale, oermoeder, wereldverbeteraar én feministisch boegbeeld. Was ze alleskunner of gewoon erg goed in het creëren van haar eigen mythe? En wat denkt haar dochter Maria Riva ervan? Mama Marlene is te zien op zaterdag 24 oktober om 20.15 uur.

Dans - Seeker Solo

Seeker Solo wordt een van de meest intieme en persoonlijke voorstellingen die de Braziliaanse dansmaker Samir Calixto tot nu toe maakte. Met meditatieve composities, melodieën die uit de kloosters in het Midden-Oosten en Azië stammen, verbuigt hij de visie over hoe spiritualiteit de grenzen van de wetenschap en eeuwenoude kennis raakt. Deze dansvoorstelling is te zien op donderdag 29 oktober om 20.30 uur.

Film - The personal history of David Copperfield

De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Deze film is te zien op donderdag 29 oktober om 20.30 uur.

Film - Made in Italy

De hartverwarmende comedy Made in Italy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert (Liam Neeson) die met zijn van hem vervreemde zoon Jack (Michaél Richardson) afreist naar Toscane om het huis dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen. Deze film is te zien op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober en woensdag 4 november.

Meer info & kaarten: www.lawei.nl