Opende etaleert talent

REGIO De jongens en meisjes van VV Opende en naburige verenigingen mochten een dag trainen als een prof. Deze dag stond in het teken van passeren als Arjen Robben en wat hebben de kids dit gedurende de dag prima ten tonele gebracht.

De jonge goden leerden aan de hand van trainers uit de FC Groningen jeugdopleiding de kneepjes van het profvak. Naast de trainingsarbeid, spelelementen en uiteraard diverse partijtjes bestaat deze uit onder andere discipline. Zo leerden de kinderen bij iedere actie weer om te schakelen en samen de spullen op te ruimen en weer klaar te zetten.

Naast dat de jeugd werd blootgesteld aan de trainingen, werden zij ook verwend met een sportlunch en kregen ze na afloop een gadget van FC Groningen, een certificaat van deelname en werden de strijders van de dag en team van de dag bekend gemaakt.

Scouts

Op de dag waren ook twee scouts van FC Groningen aanwezig om het jonge talent te aanschouwen. Het viel de scouts daarbij op dat er veel talent in de regio rondloopt. Vanuit Opende zag organisator Lubbe Klaver met veel genoegen terug op deze dag. “We zijn al jarenlang enorm actief binnen de jeugdcommissie en ‘trainen als een prof’ is hierbij een passend vervolg om de jeugd uit Opende en de regio te kunnen bieden”.

Vanuit FC Groningen gaf Siemon Cageling de complimenten aan de vereniging. “Jullie complex staat er super op en nadat ik hier eerder bij de scholen ben geweest durf ik wel te stellen dat het voetbal leeft in Opende”. “Een actieve jeugdcommissie en gemotiveerde trainers/coaches zijn hier debet aan”, aldus Cageling. De komende tijd wordt bezien hoe jeugd sport in de coronatijd vorm kan krijgen.