Tafeltennis-machine TTV Buitenpost hapert in Enschede

BUITENPOST Na de eclatante zege op concurrent Vriendenschaar stapten tafeltennissers Peter Verweij, Jaap van Tijum en Thomas Kuijer op zaterdag vol vertrouwen in de auto voor een rit naar het ‘Verre Oosten’.

In Enschede wachtte de strijd met ENTAC (Thijs Smit, Colin Ligt en Lars Banning). Voor de Friezen een nieuwe mogelijkheid om de Tukkers én de overige teams in de landelijke 2de divisie schrik aan te jagen in de strijd om plek 1.

Het Buitenposter-tafeltennisteam kende een zware avond in de ‘Krekkelstad’. Toen kopman Verweij een wedstrijd liet liggen (een zeldzaamheid) en de ervaren van Tijum daarna tweemaal hetzelfde deed leek er zelfs even een nederlaag op de loer te liggen. Dankzij onder meer een belangrijke en knappe dubbelspelzege van het vaste duo Verweij/Kuijer trok de equipe alsnog een gelijkspel over de streep: 5-5.

Voor de ongeslagen Buitenposters is het zaterdag 3 oktober ‘Derby Day’. Zonder de steun van het thuispubliek (vanwege het coronavirus) ontvangen zij dan hun Friese tafeltennis-collega’s van FTTC uit Franeker, met onder andere ‘good old’ Arnold Terpstra; in alle opzichten een speciaal affiche.