Feestvierdaagse Drogeham toch ‘n topper

DROGEHAM Drogeham gloeit nog na van de grootse feestvierdaagse. De Gondelvaart op wielen werd wel gemist. In al die 50 jaar is het evenwel nog nooit zo rustig geweest in straten van Drogeham waar anders gigantische wagens op het parcours stonden en vele bezoekers op af kwamen.

Gondelvaart op wielen heeft samen met MEYD en Plaatselijk Belang een coronaproof programma neergezet. Door de flexibiliteit, creativiteit en samenwerking kon de organisatie snel dit programma in elkaar zetten. Zo hebben de kinderen op woensdag kleurplaten ingeleverd en hebben ze prijzen gewonnen en die zijn ook uitgedeeld.

Donderdag was er een fietstocht door de regio van 30 kilometer met een tussenstop in Buitenpost met koffie en gebak. Op vrijdagavond was er een grote opkomst in de Fakkel voor een FIFA toernooi. In De Fakkel stonden 16 schermen waarbij een professionele partij het toernooi hield. Tegelijkertijd vond op het parkeerterrein van VDM de toet toet autobingo plaats. Dit was een groot succes. Het hele terrein stond vol met auto’s en de nummers werden 1 voor 1 omgeroepen en toeterde de ene na de andere auto en werd er soms ook nog bingo geschreeuwd voor het geval de toeter niet genoeg was.

Quiz

Zaterdagmiddag was er een fietspuzzeltocht door het dorp en zaterdagavond was er een drive in quiz met live muziek van Peter van Dekken. Peter begon met het opwarmen van het publiek in de auto’s door te beginnen met rustige nummers, de borrelhapjes werden intussen uitgedeeld en genuttigd en tussendoor werden de vragen beantwoord van de quiz. Aan het einde van de avond kwamen de handen uit de raampjes en werd er fanatiek mee gezwaaid op Peter’s muziek.

De organisatie van de Gondelvaart op wielen, MEYD en Plaatselijk Belang kijken terug op een geslaagde feestvierdaagse, dit was een mooi alternatief in deze gekke tijd waar corona al enige tijd impact heeft op de samenleving. Volgend jaar staat het feest gepland op vrijdag 17 en zaterdag 18 september.