Veel belangstelling voor boek De Bruin Transport

SURHUISTERVEEN Er wordt hard gewerkt aan het boek over De Bruin, het Feanster transportbedrijf dat uitgroeide van een bodedienst met paard en wagen in de jaren twintig tot een miljoenenbedrijf in de jaren negentig van de vorige eeuw.

Enige tijd geleden besloot een aantal oud-werknemers dat het verhaal van De Bruin Transport vastgelegd moest worden. De Bruin was geen doorsnee bedrijf, en het moest dan ook geen doorsnee boek worden. Inmiddels hebben zo’n 400 belangstellenden zich aangemeld voor het boek, dat eind dit jaar zal verschijnen.

Het boek bevat een uitgebreid interview met oud-directeur Albert de Bruin. Hij vertelt over het ontstaan en de groei van het bedrijf, maar hij schetst ook een beeld van de internationale transportwereld in de laatste helft van de vorige eeuw. Daarnaast hebben bijna honderd betrokkenen een bijdrage geleverd aan het boek.

Herinneringen

Chauffeurs, monteurs, planners, kantoormedewerkers, maar ook klanten, charters en vele anderen delen hun herinneringen aan een bijzondere tijd bij een bijzonder bedrijf. Het resulteerde in een bonte verzameling verhalen, avonturen en anekdotes, maar ook meer serieuze beschouwingen over de organisatie.

Naast de vele verhalen bevat het boek ook een schat aan historische foto’s. De uitgave, uitgevoerd in een luxe editie, bevat zo’n 350 pagina’s en kan online worden besteld door het formulier in te vullen op de Facebookpagina De Bruin Transport. Voor meer informatie: Wiebe Oegema, telefoon 06-29506959 of Karst Wieringa, telefoon 06-20138335.