CDA Politiek Café Achtkarspelen op toernee

BUITENPOST Vlak voor de Corona uitbrak is het fundament voor het CDA politiek café gelegd.

In dit concept is het de bedoeling dat er op een ontspannen manier informatie en geluiden uit de samenleving wordt opgevangen en gezonden over allerlei verschillende onderwerpen die er in de gemeente leven. Elk politiek Café heeft een ander onderwerp. Voor dit najaar stond het thema 'de lokale economie' op het programma.

Omdat de initiatiefnemers het nog niet verantwoord achten om een dergelijk laagdrempelige avond te organiseren, wordt het deze keer anders ingevuld. Vanuit de gedachte 'at it net kin sa at it mat, dan mat it mar sa it kin' , komt het Politiek Café naar de ondernemers toe.

Vrijdag 25 september bezoekt CDA Achtkarspelen drie bedrijven in horeca-, recreatie- en evenementenbranche in de gemeente, om in gesprek te gaan met ondernemers in één van de sectoren die economisch het hardst getroffen zijn door Corona. De fractieleden gaan naar Veenstra Reizen, Zwart Evenementenservice en Zalencentrum De Lantearne. Doel is om op te vangen wat er leeft en er mee te doen wat binnen de gemeenteraad mogelijk is.