Drogeham nog puntloos

TWIJZELERHEIDE Na een sterke voorbereiding en een veelbelovende bekercampagne stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma voor Drogeham: een uitwedstrijd tegen VVT.

In Twijzelerheide werd door beide ploegen intensief spel op de mat gelegd, waar de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. VVT hield de punten thuis bij een eindstand van 2-1. Binnen de kortste keren stond VVT al met 1-0 voor. Andries Venema pikte de bal op aan de linkerhelft en wist van dichtbij de defensie te verrassen met een schuiver in de verre hoek. Vervolgens nam Drogeham het initiatief en ging het naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

Na enkele gevaarlijk aanvallen kwamen de geelhemden daadwerkelijk op gelijke hoogte. Een harde voorzet van Wilco van der Heide werd onder druk van Bauke Ytsma door een verdediger tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. Hierna bleef Drogeham de bovenliggende ploeg, al eindigde een knap afstandsschot van VVT hard op de lat. Het was dat het Drogehamster vizier nog niet goed genoeg was afgesteld, dat beide ploegen de rust ingingen met een gelijke stand. Er kwam veel gevaar van de snelle buitenspelers van de Hamsters.

Dynamisch

Na rust herpakte VVT zich en had Drogeham moeite met het dynamische middenveld. Dit resulteerde in een aantal grote kansen, waar de defensie van Drogeham meermaals goed weg kwam. Nadat VVT nog eens het aluminium had getoucheerd, was het na 70 minuten spelen toch raak. Met enig geluk ontving Youri Koelstra de bal en op randje buitenspel drukte hij af voor de 2-1. Drogeham probeerde hierna nog een offensief te forceren, maar bleek te gejaagd om de kansen die ze creëerden, nog af te maken.

Hierdoor is Drogeham nog puntloos in de competitie, toch lijkt hun spel al een stuk beter te zijn dan de voorgaande jaren. Volgende week wacht TFS thuis op sportpark It Doltsje, waar dus de eerste punten binnengehaald kunnen worden.