Zomerpakkettenactie Present groot succes

BUITENPOST Deze zomer hield Stichting Present De Wâlden opnieuw een Zomerpakkettenactie. Vrijwilligers stelden verrassingspakketten samen voor gezinnen uit de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen die op de armoedegrens leven en niet op vakantie konden.

“Juist nu in coronatijd, waarin het moeilijker is om eropuit te gaan, is met name voor kinderen een leuke afleiding erg welkom”, vertelt Amo Draijer, coördinator van Present. “Met een leuk pakket wilden we deze gezinnen een hart onder de riem steken en zo hun zomer net een stukje zonniger maken”.

De gezinnen waren aangemeld door hulpverleners. De reacties waren erg positief. De pakketten bleken voor de ontvangers een schot in de roos te zijn en samenstellers gaven aan dat een dergelijke actie motiverend werkt en je ervan bewust maakt, hoe goed je het zelf hebt.

De pakketten waren gevuld met speelgoed, bordspellen, boodschappen en tegoedbonnen voor winkels en zwembadkaartjes, soms gesponsord door ondernemers uit de beide gemeenten.

Stichting Present De Wâlden wil een beweging op gang brengen waarbij het weer normaal wordt dat er naar elkaar wordt omgezien. Het plan is rond Sinterklaas / Kerst opnieuw een pakkettenactie op te zetten. Voor meer info: mail naar info@presentdewalden.nl