Hoe gaat het met Pascale Drijfhout?

JISTRUM-DROGEHAM - Blijf thuis, zegt de regering, dus we komen elkaar in deze coronatijd minder tegen. Daarom laat de Feanster mensen aan het woord om te laten zien hoe wij samen de crisis doorkomen en anderen een hart onder de riem te steken. Deze week Pascale Drijfhout.

Pascale is dierenarts en mede- eigenaar van Horses2Fly in Jistrum, en voorzitter van Concours Hippique Drogeham.

Hoe gaat het met het Concours?
,,Na de succesvolle 40ste editie van het Nationaal Concours Drogeham, was het bestuur al druk in voorbereiding om de 41ste editie op 5 september a.s. weer te doen slagen. Het concoursprogramma stond in concept klaar. De shows, special guest en het familieterrein waren bevestigd. Vele sponsoren al benaderd en de artiesten van het festival gecontracteerd. Kortom we hadden er zin in! Nadat op 15 maart de intelligente lockdown werd aangekondigd, zijn er intern vele overleggen gevoerd. Dat het festival met de 1,5 meter afstand niet georganiseerd kon worden, bleek al snel. De verruiming na 1 september gaf ons hoop om het concours toch nog in gepaste vorm door te laten gaan. De ernst van de situatie in de loop van de daarop volgende weken deed het bestuur besluiten om ook het concours voor 2020 niet te laten plaatsvinden. Want de gezondheid van de deelnemers, jury, sponsoren, bezoekers en onze vele vrijwilligers staat ook bij het bestuur van het Concours hoog in de vaandel. De draaiboeken zijn weer op de plank gelegd en het bestuur hoopt van ganse harte dat het evenement volgend jaar weer kan plaatsvinden."

Komen er buiten uw gezinsleden nog mensen over de vloer?
,,Wat mijn werk als veearts/Horses2Fly betreft gaat het werk door, met werkprotocollen, maar gelukkig zijn we allemaal bezig en hoeft er niemand thuis te blijven. De veiligheid en 1,5 meter afstand kunnen we goed waarborgen, want veel werk is in de stallen en buiten. Op kantoor is er ruim voldoende afstand om te werken."

Gaat u naar buiten als u geen noodzakelijke boodschappen doet? 
,,Boodschappen doe ik bij de lokale ondernemers, die hebben het zwaar in deze periode."

Ziet u nog mensen die zich niet aan de 1,5 meter regel houden?
,,Ik denk dat iedereen zijn best doet om de 1,5 meter regel te waarborgen. En mocht je klachten hebben, blijf dan thuis om verdere besmetting te voorkomen!"

Wat kunnen we leren uit deze moeilijke tijden?
,,We hollen en draven met elkaar wat af. De relativering, respect voor de 1,5 meter en tijd voor je medemens zijn leerpunten die we uit deze pandemie kunnen halen."

Welke tip heb je om de verveling tegen te gaan?
,,Geniet van de kleine momenten. Fiets of wandel door de Fryske Wâlden. De natuur is nu op haar mooist."

Wie zou u een hart onder de riem willen steken en waarom?
,,Corona treft ons allemaal. Gezondheid staat voorop. We zullen met elkaar door deze pandemie heen moeten. Houd moed, let op je naasten, de lokale ondernemers en houd rekening met de 1,5 meter afstand. Blijf gezond!"

Wilt u in aanmerking komen om mee te doen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.defeanster@ndcmediagroep.nl