Zeilen met het skûtsje 'de Rot'

ROTTEVALLE - De zeilers hebben sinds half juli weer groen licht gekregen om het water op te gaan. Daar wordt met het skûtsje 'de Rot' gretig gebruik van gemaakt. Een schip moet varen en niet voor de wal liggen.

Er wordt niet alleen gevaren  op de donderdagavonden, de zogeheten kennismakingsvaartjes met losse opstappers. Ook op andere dagen/avonden en in het weekend vaart de Rot onder zeil met gasten. Ze genieten van de mooie natuur en het zeilen op de Leijen. Bij te veel of te weinig wind wordt er op de motor gevaren, maar eigenlijk is er altijd wel een moment dat de zeilen omhoog gaan en de motor uit. Heerlijk de stilte op het water en het voortgaan op de wind. De gasten worden welkom geheten door de schipper en maat, ze zoeken een plekje op dek waar ze vrij kunnen zitten en genieten. Actief meedoen mag ook, maar de bevelen van de schipper moeten opgevolgd worden. De afgelopen donderdagen was de Rot al volgeboekt en de gasten waren zeer enthousiast. Met de mooie weersvooruitzichten  wordt er weer druk gebeld om mee te kunnen varen. Bij veel aanmeldingen wordt er een extra avond gevaren. Op de donderdagavonden 13, 20 en 27 augustus  en zelfs ook 3 en 10 september gebeurt dit met losse opstappers. U kunt opstappen voor een tochtje van 19.00 - 21.00 uur over de Lits en Leijen.

De opstapplaats is bij de haven in Rottevalle. Reserveren is verplicht en wilt u graag op een andere avond, in overleg kan veel. Ook is het mogelijk voor een dag of middagvaart te boeken. Voor info kosten en deelname betreffende deze vaartochten kunt u contact opnemen met de het bestuur stichting Freonen fan de Rot: 06-51946626 of 06-55864180. Kijk voor meer informatie op de website: derot.nl