SWA gaat op bezoek bij trouwe huurders

BUITENPOST - Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) gaat deze zomer langs bij ruim negentig trouwe bewoners, die al minstens een halve eeuw in hetzelfde huis van de SWA wonen.

De woningcorporatie vindt dat zo bijzonder dat ze daar extra aandacht aan wil schenken. ,,Het is fantastisch dat mensen zich thuis voelen in onze woningen”, aldus de SWA. ,,En dat ze dan zo lang blijven wonen.”

Het gaat veelal om ouderen. Door de coronamaatregelen komen deze bewoners minder buiten hun huis. En thuis gasten ontvangen is ook moeilijk. Ze kunnen zich daardoor geïsoleerd voelen. Buitenshuis valt er al helemaal weinig te beleven. De dorpsfeesten en andere activiteiten zijn allemaal afgelast. Omdat dat nog wel even zo zal blijven, staat de corporatie stil bij wat er in de verschillende dorpen is opgebouwd. ,,De mensen die al jaren in hetzelfde huis wonen zijn niet alleen trouw aan de woning, maar ook aan de buurt. Samen met de corporatie houden zij hun dorp vitaal’’, aldus de SWA.

Op 5 augustus in de middag worden de bewoners in Buitenpost bezocht en op 3 en 4 augustus ‘s middags de bewoners in de andere dorpen. De route moet nog worden vastgesteld. Als knipoog naar het Concours Hippique komt de corporatie bij de trouwe huurders in Buitenpost langs in de prachtige Glaslandauer van stal Droppinghiem. Deze wordt traditioneel ingezet bij het Concours Hippique.

De andere dorpen worden bezocht in een koets en een klassieke Cadillac. Een vertegenwoordiging van de huurdersorganisatie (de Contactraad) gaat mee in de rondgang.