Gratis jeugdvergunning voor beginnende sportvissers

SURHUISTERVEEN - Jaarlijks maken zo’n 200.000 kinderen kennis met sportvissen via vriendjes, familie of een visles op school. Via de website van hengelsportverenigingen kunnen beginnende sportvissers een gratis online jeugdvergunning downloaden.

Met deze jeugdvergunning kunnen kinderen tot 14 jaar meteen naar de waterkant, waar ze met één hengel en gewone aassoorten zoals brood, deeg en maden mogen vissen. Na het registreren krijgen ze bovendien vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine thuis gestuurd - gemaakt voor beginnende sportvissers – én worden ze geïnformeerd over verenigingsactiviteiten. Op de jeugdvergunning is weergegeven in welke wateren mag worden gevist.

Extra vismogelijkheden

Kinderen die na hun eerste vis-avonturen enthousiast raken en bijvoorbeeld met kunstaas op roofvis of met twee hengels op karper willen vissen, kunnen tot hun 14de jaar via www.vispas.nl de JeugdVISpas van hun hengelsportvereniging aanschaffen. Vanaf hun 14de hebben ze de VISpas nodig. Met de JeugdVISpas of VISpas mag je niet alleen in het verenigingswater vissen, maar ook in zo’n 85% van al het viswater in Nederland!

Sportvisserij Nederland, de landelijke vereniging die (inter)nationaal de belangen van sportvissers behartigt, is lid van sportkoepel NOC*NSF en daarmee een van de grootste sportbonden van Nederland. Nederland telt zo'n 1.2 miljoen sportvissers, waarvan er circa 550.000 zijn aangesloten bij één van de bijna 800 hengelsportverenigingen.