Een zomer vol activiteiten in de bibliotheek

SURHUISTERVEEN/BUITENPOST/DOKKUM/KOLLUM - De bibliotheken van Noord Fryslân staan deze zomer in het teken van gratis activiteiten voor (thuisblijvende) kinderen en jongeren.

Op woensdagochtend 22 en vrijdagochtend 24 juli vinden onderstaande activiteiten plaats. Aanmelden is verplicht en vol is vol. Het hele zomerprogramma van de bibliotheek vind je hier.

Leer coole foto’s en filmpjes maken

Niet op vakantie? Wij leren hoe jij jezelf filmt in de woestijn, op het strand of in een ruimtestation. Green Screen is een veelgebruikte studiotechniek in de film- en televisiewereld. Daarmee kun je de achtergrond van je scène veranderen. Deze zomer hoef je niet naar een ver land om een coole foto of filmpje te maken.

22 en 24 juli in de Bibliotheek De Westereen van 10.30 – 12.00 uur - Voor kinderen van groep 6, 7 en 8

Bibberen met je eigen huisdier

Droom jij van een eigen huisdier die ook nog eens doet wat jij wilt? Kom naar de Bibliotheek en maak een grappig bibberbeestje. Met behulp van een motortje en batterijtje kan hij bewegen en je kan ‘m natuurlijk zo mooi maken als je zelf wilt!

22 en 24 juli in de Bibliotheek Surhuisterveen van 10.30 – 12.00 uur - Voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8

Ontwerp dé game van 2020

Maak je eigen animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken en deel het online. We leren je alles over het populair programmeerprogramma Scratch. Maak jij dé game van de zomer 2020?

22 en 24 juli in de Bibliotheek Dokkum van 10.30 – 12.00 uur - Voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8

Word (mode) ontwerper

Wil je een sticker ontwerpen? Een eigen logo maken? Je tas, T-shirt of telefoonhoesje met je eigen creaties bedrukken? Dat kan in de Bibliotheek! We leren je ontwerpen, online tekenen en we gaan je ontwerp samen snijden met een vinylsnijder. Je krijgt een tasje van ons, maar je mag natuurlijk ook zelf een T-shirt, telefoonhoesje of tas meenemen.

22 en 24 juli Bibliotheek Buitenpost van 10.30 – 12.30 uur - Voor kinderen vanaf 10 jaar

Speel, leer en ontdek met de micro-bit

Je hebt vast weleens gehoord van een micro-bit. Misschien heb je ‘m wel in huis. Het is een mini-computer die reageert op knopjes, licht, beweging of temperatuur. Je kan er leuke en interessante dingen mee doen. Bijvoorbeeld spelletjes programmeren. Heb je ‘m thuis? Neem ‘m mee naar de Bibliotheek. Heb je er niet één? Geen probleem! Je kan er één lenen bij ons.

22 en 24 juli Bibliotheek Kollum van 10.30 – 12.00 uur - Voor kinderen van groep 7 en 8

Bouw dé LEGO auto of robot van je dromen!

Droom jij van je eigen LEGO auto en robot die doet wat jij wil? Kom naar de Bibliotheek en we leren het je bouwen en programmeren. We werken met de programma’s Lego Wedo of Lego Spike.

22 en 24 juli Bibliotheek Hallum van 10.30 – 12.00 uur - Voor kinderen van 9 tot 14 jaar