Boeren geven snelwegen en toegangswegen rondom Heerenveen weer vrij en verplaatsen protest naar distributiecentrum Lidl in Heerenveen

HEERENVEEN Het boerenprotest van Farmers Defence Force bij Heerenveen zit erop. De boeren hebben ondertussen de A32 en A7 weer vrijgegeven. Ondertussen blokkeren zij het distributiecentrum van Lidl in Heerenveen.

In nauw overleg met de politie is besloten een einde te maken aan het protest. Dit om escalatie te voorkomen. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Heerenveen.

De boeren verzamelden zich aan het begin van de avond bij Thialf en blokkeerden rond 20.45 uur de A7 en de A32 ter hoogte van Heerenveen. Ook de toegangswegen gingen op slot.. Het is de derde avond op rij dat Heerenveen het doelwit is van Farmers Defence Force.

Farmers Defence Force is het oneens met het nieuwe veevoerbeleid van minister Schouten van Landbouw. Zij wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwit toe te staan in veevoer.

De boeren zien het nieuwe beleid van Schouten als 'dierenmishandeling' en kwamen zelf met een alternatief plan om de eiwitten in het veervoer verlagen op basis van vrijwilligheid.