Nat afscheid voor Appie Tuinstra bij Qbuzz

Surhuisterveen/Sebaldeburen - Vrijdag was het de laatste dag bij Qbuzz in Surhuisterveen voor chauffeur Appie Tuinstra. De uit Sebaldeburen afkomstige Tuinstra heeft 12,5 jaar gereden bij de streekvervoerder, voornamelijk vanuit Surhuisterveen.

Nu de tijd van pensioen is aangebroken, neemt hij afscheid van de lijndienst. Omdat Appie wel in was voor grapjes heeft menigeen wel eens kennis gemaakt met zijn waterpistool. Ook reed hij wel eens opzettelijk een stukje de halte voorbij of reed rondjes over minirotondes. Op het Hoofdstation wachtte hem een nat afscheid, met tientallen supersoakers werd hij door collega's en familie natgespoten. Traditiegetrouw werd van de vertrekkende chauffeur de stropdas afgeknipt, en als bonus werden ook de mouwen van zijn colbert gehalveerd.

Laatste rit

Vanaf het station reed Appie vervolgens zijn laatste rit op lijn 39 naar Surhuisterveen, met in de bus familie, vrienden en collega's. Onderweg wachtten veel dorpsgenoten, collega's en andere belangstellenden langs de route. Hier en daar met een waterpistool, tuinslang of een emmer met water.

In Grootegast stond zelfs de plaatselijke brandweer klaar, twee collega's namen een spuit ter hand en spoten de bus helemaal nat. Op de vestiging in Surhuisterveen werd vervolgens echt afscheid van Appie genomen.