Stichting Dorpshuis Doezum krijgt dertigduizend euro van het Oranje Fonds

DOEZUM Stichting Dorpshuis Doezum heeft een bijdrage van 30.000 euro toegezegd gekregen van het Oranje Fonds voor het bouwen van het Dorpshuis in Doezum.

Het Dorpshuis in Doezum is voor het dorp van noodzakelijk belang, omdat de diverse verenigingen in Doezum een plek nodig hebben waar zij samen kunnen komen en waar zij activiteiten kunnen organiseren. Het Dorpshuis moet er voor zorgen dat iedere Doezumer weer een plek heeft waar hij of zij uit, maar toch thuis kan zijn.

In het Dorpshuis moet plek komen voor een huiskamercafé, een zaal met podium en diverse vergader en expositieruimtes. De bouw van het dorpshuis kan gestart worden als er voldoende financiële middelen zijn.

Noodzaak

Voorzitter van Stichting Dorpshuis Doezum Jan Saathof is uiteraard blij met dit bedrag: ‘’Het is natuurlijk mooi te zien dat ook een fonds als het Oranje Fonds de noodzaak inziet van een Dorpshuis in Doezum. Dit toont tezamen met de initiatieven uit het dorp en ook toezeggingen van andere fondsen aan dat er een breed draagvlak is voor een Dorpshuis in Doezum’’.