Vijf nieuwe gezichten in A-selectie VV Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – VV Surhuisterveen heeft zijn A-selectie voor komend seizoen met maar liefst vijf nieuwe spelers weten te versterken.

Daarnaast stromen er nog eens vier jeugdspelers vanuit de Feanstars -de gezamenlijke jeugdafdeling van v.v. Surhuisterveen en ’t Fean ‘58- door naar de senioren. Ook zij zullen hun plekje in de A-selectie proberen te bemachtigen.

Oude bekenden

De eerste beide versterkingen zijn voor v.v. Surhuisterveen oude bekenden, zowel Tsjerk als Gerben Jan (Jonnie) Bottema speelden namelijk gedurende hun jeugd reeds voor v.v. Surhuisterveen. Waar Tsjerk tot een aantal jaren geleden met name bij Drachten zijn minuten maakte, was Jonnie de laatste seizoenen actief bij ONT. Met de komst van beide broers is het drietal compleet, aangezien broer Jelte reeds onderdeel van de A-selectie uitmaakt.

Een derde versterking vindt Surhuisterveen in de technisch begaafde Fokko van der Veer. Na een jeugdopleiding bij de Feanstars, vijf én vier seizoenen in de hoofdmachten van ’t Fean ’58 en Rottevalle, maakt Fokko nu de overstap naar het vlaggenschip van Surhuisterveen.

Van de buren

Het vijftal aanwinsten wordt gecomplementeerd door Robert Jan Vos en Mathijs Nijp. Beiden komen rechtstreeks van buurvereniging ’t Fean ’58. Robert Jan begint na één seizoen afwezigheid aan zijn tweede periode op het vertrouwde nest, waar Mathijs vanuit de jeugdopleiding van de Feanstars komt. Vanuit de eigen jeugd komen Egbert Busman, Gosse-Gjalt de Haan, Jesmer Dolsma en Maikel van Dijk de selectie versterken.

Naast een zeer brede selectie zal ook de trainersstaf worden uitgebreid. Hoofdtrainer Jacob Russchen, startend aan zijn derde seizoen bij Surhuisterveen, zal worden bijgestaan door assistent-trainer Willem Jan Snoek. Verwachtingen wil Russchen nog niet uitspreken, maar het doel om hoge ogen te gaan gooien in het eerste seizoen op de zaterdag moge duidelijk zijn.