Bossen bloemen bezorgd met waterstofauto

Buitenpost - Arjen de Putter, rijdend in een auto op waterstof, bezocht zaterdag Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Met deze waterstofauto bracht hij bloemen rond, gesponsord door plaatselijke ondernemers. Vrijwilligers van Stichting Present De Wâlden deelden tulpen uit in de aanleunwoningen aan de Eringalaan in Buitenpost, de Koaster in Kootstertille en de Oranjestins en de Buitenhof in Burgum. Doel van de actie was om de bewoners een hart onder de riem te steken en hen te bemoedigen vol te houden in het coronatijdperk. En gezien de reacties van zowel bewoners als van de vrijwilligers, bleek deze actie een groot succes.

Oorspronkelijk zou Arjen deelnemen aan de 24 uur Waterstof Challenge, die het weekend stond gepland. De Waterstof Challenge is een uitdaging, waaraan ongeveer 25 teams meedoen met een eigen auto die op waterstof rijdt. En de spannende vraag is dan: wie komt het verst? Vanwege het coronavirus was deze uitdaging dit jaar niet mogelijk.

Toch besloten drie deelnemers een route door Nederland te rijden en zij zetten, samen met Stichting Present, de 24 uur Social Hydrogen Challenge op. Onderweg voerden zij diverse hulpvragen uit, die van te voren door verschillende landelijke Present stichtingen waren aangedragen.

Voor Stichting Present De Wâlden heeft dit geresulteerd in het bezorgen door 21 vrijwilligers van bossen bloemen op 114 adressen.