All-inclusive vakantie vanuit jouw eigen huis!

Aangeboden door: Fonteyn

Omdat de kans steeds kleiner wordt dat we dit jaar nog naar het buitenland op vakantie kunnen moeten we de vakantie maar naar huis halen!

Exotisch eten in eigen tuin

Hét onderdeel wat een vakantie een perfecte vakantie maakt is heerlijk eten. Nieuwe gerechten proeven en in de buitenlucht eten. Met een eigen buitenkeuken of barbecue repliceer je dit gemakkelijk. Want hoe leuk is het om samen met je gezin nieuwe gerechten te maken en samen te eten in de tuin! Een buitenkeuken komt, net zoals de zwembaden, in honderd en een opties. Je kan kiezen voor een simpele houtskoolbarbecue of voor een heuse buitenkeuken. Bij barbecues is het verstandig om je goed in te lezen over de verschillende opties aangezien deze veel invloed hebben op het proces en resultaat.

Liggend aan het zwembad

Een zwembad is iets wat niet mag ontbreken op vakantie en is dus ook een essentieel onderdeel van onze thuisvakantie. De opties voor zwembaden zijn even breed als de opties voor vakanties zelf. Voor elk budget is er wel iets te vinden, permanent of tijdelijk, groot of klein en ga zo maar door.

Als je een echt vakantiegevoel wil kan je ervoor kiezen om een inbouwzwembad te kopen. Deze zwembaden zijn permanent en worden ingegraven in de grond. Perfect voor een verfrissende duik, een poolparty of om baantjes te trekken en zo lichaamsbeweging te krijgen.

Mocht je nou niet zoveel ruimte hebben maar wel willen zwemmen, dan is een zwemspa een goede optie. Dit zijn compacte zwembaden met waterstralen die stroming veroorzaken. Deze stralen kan je gebruiken als massagestralen maar ook als stroming om tegenin te zwemmen. Hierdoor kan je zwemmen terwijl je op dezelfde plaats blijft. Super praktisch voor de ruimte dus!

Als het budget niet zo groot is kan je altijd nog kiezen voor een opblaas- of opzetzwembad. Deze zijn vaak veel goedkoper en kan je weghalen zodra het seizoen voorbij is. Het nadeel hiervan is wel dat je hem elk jaar opnieuw moet opbergen, opzetten, vullen en ze zijn minder luxe.

Zonnebaden

Om jouw thuisvakantie af te maken en heerlijk te kunnen genieten van de zonnestralen heb je natuurlijk een goede ligstoel nodig die je naast jouw zwembad kan zetten. Er zijn verschillende soorten, maten en stijlen. Let hierbij goed op het materiaal waarvan de ligstoel van gemaakt is. De verschillende materialen hebben allemaal verschillende eigenschappen en daarmee verschillende voor- en nadelen. Zo zijn er soorten ligstoelen met afneembare kussens. Lekker zacht en goed schoon te maken maar een nadeel kan daarvoor zijn dat ze in de winter wel moeten opgeborgen worden. Als je daar geen ruimte voor hebt kan je beter voor een andere soort gaan.

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Fonteyn heeft de grootste showroom van Europa met zwembaden, spa’s, tuinmeubelen en nog veel meer. Check de website of ga een keer langs!