Minco Bouwmaterialen neemt maatregelen: ‘We willen iedereen goed helpen’

BUITENPOST - Een onwaarschijnlijke situatie voor de werknemers van Minco Bouwmaterialen. In het voorjaar is het normaal al drukker, maar door de coronacrisis is de drukte helemaal niet meer te overzien.

Eigenaar Minze Zijlstra heeft in korte tijd een paar ingrijpende aanpassingen moeten maken om de situatie werkbaar te houden voor zijn personeel. Minco Bouwmaterialen is al ruim tien jaar actief aan de Marconistraat in Buitenpost, waarbij zowel de zakelijke als particuliere klant wordt bediend.

Vooral in die laatste groep is de drukte explosief gestegen. ,,Het lijkt wel of iedereen is gaan klussen”, vertelt Minze Zijlstra. ,,Wij willen heel graag iedereen goed helpen, maar op zo’n extreme toestroom van klanten zijn wij op dit moment niet berekend.”

Om de situatie voor zijn personeel en zichzelf behapbaar te houden, heeft Minze een aantal drastische besluiten moeten nemen. Zo zijn de openingstijden aangepast, de winkel is nu van maandag tot en met vrijdag open van 08.00 tot 16.00 uur en zaterdags gesloten.

Het aantal bestellingen ligt bovendien hoger dan ooit. Om klanten goed te kunnen helpen is het dringende advies om bestellingen zoveel mogelijk online te plaatsen. Dit kan via de nieuwe website www.hominco.nl, waar klanten snel en gemakkelijk een bestelling kunnen plaatsen. Per mail kan een bestelling worden doorgegeven aan info@hominco.nl. Klanten krijgen dan zo spoedig mogelijk bericht wanneer de bestelling kan worden afgehaald/bezorgd.

Minze beseft goed dat de nieuwe situatie enorm wennen is voor klanten. Veel klanten reageren begripvol, maar Minze voelt ook de onrust. Die onrust wil hij graag wegnemen, maar de huidige situatie maakt hem dat erg lastig. ,,Ik zou heel graag weer de rust willen hebben om te doen waar wij goed in zijn: de klant vlot van dienst zijn en goed advies op maat geven.’’

Gelukkig brengt deze situatie ook goede dingen met zich mee. Er worden volop plannen gemaakt voor de toekomst. ,,Wij willen het laagdrempelige bedrijf blijven waar je zo binnen kunt lopen om je spullen te halen voor elke klus. Die service kunnen we op dit moment niet optimaal bieden en dat doet ons zeer. Ons doel is om, zodra deze coronacrisis voorbij is, dezelfde service weer te kunnen verlenen die u van ons gewend bent. En zelfs nog beter!”

www.hominco.nl