Pokerkampioenschap van Surhuisterveen dit jaar online

SURHUISTERVEEN - Het pokerkampioenschap van Surhuisterveen wordt vrijdag 15 mei toch gespeeld. Niet in het Clubhuis van v.v. ’t Fean ‘58, zoals gepland, maar via internet.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus werd het kampioenschap afgelast, maar de organisatie heeft een creatieve manier gevonden om het pokerkampioenschap toch plaats te laten vinden, namelijk online.

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker houdt vrijdag 15 mei vanaf 21.00 uur het Online Pokerkampioenschap van Surhuisterveen. Deelnemers kunnen meedoen voor 7,50 euro, waarvan 1 euro naar v.v. ’t Fean ’58 gaat. Mathijs Jonkers, organisator van het evenement; ,,We vinden het erg jammer om het toernooi af te moeten gelasten. We hebben daarom besloten dat we het online gaan organiseren. De horeca is voor ons altijd al een belangrijke partner geweest. Omdat zij het nu erg moeilijk krijgen door de sluitingen, hebben we besloten om één europer deelnemer aan de speellocatie te doneren.”

Beker

De deelnemers van het online pokertoernooi gaan spelen om de beste pokerspeler van de woonplaats te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel ‘Poker Kampioen van Surhuisterveen’ dragen en krijgt bovendien een mooie beker opgestuurd. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Tijdens de landelijke finale strijden de spelers om de beste amateur pokeraar van Nederland te worden.

De winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap Poker laat meer dan 10.000 deelnemers achter zich. Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

De organisatie loopt rond om spelers te ‘scouten’ die met Team ONK Poker mooie (inter)nationale toernooien kunnen spelen. Zo wist Ruurd Nauta vorig jaar meer dan 30.000 euro te winnen door het sponsorcontract.

Laagdrempelig

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven via Pokerkampioenschap van Surhuisterveen.Op de inschrijfpagina staat verdere uitleg over hoe je via een pokerapp deel kan nemen aan het online kampioenschap.