Een primeur voor horeca in Noord-Nederland: het AntiCoronaScherm

GROOTEGAST De ondernemende gebroeders Ter Schure (WoodenHeart Leeuwarden en DSRfood Grootegast) presenteren het AntiCoronaScherm voor de horeca. Een betaalbaar scherm van plexiglas voor op tafel of boven de bar om horecabezoek in de anderhalvemeter-maatschappij beter mogelijk te maken. Bijkomend detail is dat elk scherm voorzien kan worden van een gravering, bijvoorbeeld het logo of een menukaart.

„Overal om ons heen worden momenteel allerlei maatregelen bedacht om horecabezoek mogelijk te maken en wij merken dat de anderhalvemeter afstandmaatregel enorm ten koste gaat van het aantal stoelen en tafels in de restaurants, bars, maar ook bedrijfskantines,” vertellen Arjan en Fons ter Schure. „Met dit tafelscherm (in luxe en eenvoudige variant) en een barscherm (om op te hangen) is het mogelijk om meer mensen in het etablissement veilig te ontvangen. Dat biedt zowel voor bezoekers (veilig en gezellig) als voor de ondernemers (meer omzet) een helder perspectief op de toekomst.”

De schermen worden geproduceerd in het bedrijf van WoodenHeart, dat zich normaliter bezighield met de productie en verkoop van relatiegeschenken. „Plexiglas graveren is een kleine stap verder dan het graveren van hout,” zegt Fons. De link met de horeca is gauw gevonden door de normale werkzaamheden van broer Arjan als horeca-ondernemer. Beide ondernemers zagen hun omzet opdrogen en samen bedachten ze dit product.

„Vooral voor kleinere cafés en restaurants is het heel moeilijk om toch voldoende omzet te kunnen realiseren wanneer er nu helemaal geen en later slechts een handjevol bezoekers mogen komen. Juist voor hen wilden wij een betaalbare optie bieden en dat is gelukt. Op dit moment beschikken we over drie uitvoeringen: een tafelscherm met plexiglas voet, een luxere versie van het tafelscherm op een houten voet en een op te hangen scherm boven de bar.”

De schermen zijn te koop via www.woodenheart.nl.