1,1 miljoen mensen veranderen van zorgverzekeraar

Aangeboden door: PriceWise

Dat overstappen van zorgverzekeraar in grote getale voorkomt, is bekend. Eind 2019 stapten maar liefst 1,1 miljoen mensen over van zorgverzekeraar. De afgelopen jaren is er een trend te zien in het overstappen van zorgverzekeraars. Desondanks ligt het percentage lager dan dat van vorig jaar.

Beweegredenen

Eén van de redenen waarom mensen overstappen van zorgverzekeraar is vanwege de mogelijkheid om zorgverzekeringen te vergelijken. Mensen kunnen hun zorgverzekering vergelijken, waardoor ze snel inzicht hebben in de goedkoopste zorgverzekering. Echter, voor de meeste consumenten veranderde de premie nauwelijks afgelopen jaar. In veel gevallen ging de premie zelfs omlaag, en in andere gevallen steeg de premie nauwelijks. Veel mensen hadden dan ook geen reden om over te stappen.

De grootste groep mensen stapt niet over. De redenen hiervoor zijn verschillend, maar de meeste mensen hebben geen zin om zich te verdiepen in een goedkopere zorgverzekering. De mogelijkheid om geld te besparen is voor de klanten geen reden genoeg om over te stappen van zorgverzekeraar. Tevens zijn mensen over het algemeen tevreden over hun zorgverzekeraar. Alle basisverzekeringen zijn qua inhoud vergelijkbaar en garanderen medische zorg bij acute gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld een besmetting met het coronavirus.

Meer overstappers in 2019

Hoewel het aantal overstappers ten opzichte van 2010 een stuk hoger ligt, is 2020 niet het hoogste jaar van overstappers. In 2019 stapten maar liefst 1,2