Doneeroproep levert ziekenhuis Tjongerschans tal van babyfoons en veiligheidsbrillen op

Heerenveen - Er zijn sinds deze week al tal van babyfoons en vuurwerkbrillen ingeleverd bij ziekenhuis Tjongerschans. Voor de inzameling ervan staan bakken bij de hoofdingang van het ziekenhuis in Heerenveen.

De babyfoons worden gebruikt om te kunnen communiceren met (corona)patiënten die in strikte isolatie liggen. Door via een babyfoon te spreken hoeven artsen en verpleegkundigen niet elke keer om te kleden en wordt er bespaard op (wegwerp)kleding en tijd.

De inzameling bij Tjongerschans kwam tot stand nadat Sylvia Schaper uit Heerenveen een bericht tegenkwam op Facebook van iemand uit het Zeeuwse Rockanje. Vanuit het ziekenhuis werd daar vanwege het opschalen van zorg de oproep gedaan voor babyfoons.

Schaper, woonachtig in Heerenveen-Midden, begon daarop met het inzamelen van babyfoons, vuurwerkbrillen, veiligheidsbrillen en mondkapjes. Zelf nam zij contact op met Tjongerschans, waar de actie met gejuich werd begroet. Het ziekenhuis creëerde daarop eveneens zelf een inzamelingspunt.

Meer afgiftepunten

Naast het inzamelpunt bij Schaper en bij Tjongerschans is er ook een inzamelingspunt in het centrum van Heerenveen.

Wie zelf wil doneren kan via Facebook een bericht sturen naar Sylvia.Schaper of naar Jan Tina.

Antonius Ziekenhuis

Eerder al riep het Antonius Ziekenhuis in Sneek op om voor babyfoons te doneren. Op dit moment zijn er daar genoeg. Als er weer meer nodig zijn wordt de vraag opnieuw uitgezet