Pokerkampioenschap van voetbalkantine naar internet

SURHUISTERVEEN - Het Open Nederlands Kampioenschap Poeren, waarvan de voorronde van Surhuisterveen zaterdag zou worden gespeeld in het Clubhuis van v.v. 't Fean '58, gaat online.

Er stonden 150 voorrondes gepland verspreid over heel Nederland. De kampioen van Surhuisterveen zou zich rechtstreeks kwalificeren voor de landelijke finale in Ermelo. In verband met het coronavirus zijn alle bijeenkomsten afgelast.

De organisatie van het Open Nederlands Kampioenschap Poker heeft vorige week bekend gemaakt dat het populaire toernooi online kan doorgaan. Met de vernieuwde opzet geeft de organisatie duizenden pokeraars alsnog een kans om beste amateur pokeraar van Nederland te worden én ondersteunt het horeca-ondernemers die in zwaar weer zitten.

Mathijs Jonkers, organisator van het Open Nederlands Kampioenschap Poker: ,,Het annuleren van de voorrondes betekent een grote klap voor onze organisatie.’’ Jonkers ging daarom op zoek naar legale online poker platformen waarop zij hun pokertoernooi aan zouden kunnen bieden. ,,We hebben niet de investeringsruimte om een groot online platform neer te zetten binnen korte tijd. Dus ben ik op zoek gegaan naar bestaande poker software die betrouwbaar is, fijn speelt en legaal is.

,,Dit was geen simpele opgave. Bekende poker-apps van kansspelaanbieders zijn in Nederland illegaal en er zijn veel poker-apps in de markt waarbij het moeilijk is om je eigen aanbod te creëren. Ik heb een heel arsenaal aan poker apps gedownload en getest totdat we een app tegenkwamen die goed leek te zijn. Deze app testte ik vervolgens met het team en het leek alle functionaliteiten te hebben waar wij naar zochten. Toen zijn we snel gaan schakelen. We zochten contact met de ontwikkelaar en bedachten een plan om in plaats van voorrondes in het cafe de voorrondes online te gaan organiseren.”

Alle voorrondes van het pokerkampioenschap worden, zolang de horeca in Nederland dicht blijft, online gespeeld. Spelers betalen een verlaagd bedrag voor de inschrijving van 7,50 euro. Daarvan gaat 1 euro naar de lokale horecagelegenheid waar de voorronde eigenlijk plaats zou vinden.

|Voor meer informatie en aanmelding: www.onkpoker.nl/