Nico Hoekstra voorjaarskampioen Biljartclub Buitenpost

BUITENPOST - Nico Hoekstra is de nieuwe Algemeen Clubkampioenschap 2020 van Biljartclub Buitenpost e.o.

Het Voorjaarskampioenschap werd donderdag en vrijdag gehouden. Na de voorrondes waren er tien deelnemers die in twee dagen zouden beslissen wie er Voorjaarskampioen ging worden. Na de eerste dag, waarin vijf ronden werden gespeeld, was duidelijk dat de deelnemers nog op gang moesten komen. Bijna alle spelers hadden er moeite mee om hun moyenne te behalen.

Pieter Terpstra begon goed en nam de koppositie in, maar in de vierde ronde was het Lammert Postma die dat overnam. Voor de rest van het veld was het veelvuldig van plaats verwisselen. Na de eerste dag was de stand: 1 Lammert Postma, 2 Klaas Elzinga en 3 Nico Hoekstra.

Vrijdagmorgen was iedereen weer aanwezig om de strijd verder aan te gaan. Lammert Postma begon de dag weer goed, maar na twee mindere partijen moest hij de koppositie overlaten aan Nico Hoekstra. Met een zeer goede partij tegen Nico Hoekstra ging Jentsje de Haan naar de tweede plaats, maar die kon hij niet vasthouden in de laatste partij. Ook Klaas Elzinga kon zijn tweede plaats na de eerste dag niet vasthouden en Libbe Kuitert rook zijn kans met een zeer goede laatste partij en ging naar de derde plaats. Voor de rest van de spelers was het weer veelvuldig stuivertje wisselen.

Nico Hoekstra kon met 106,67% zich de terechte voorjaarskampioen noemen De tweede plaats werd ingenomen door Lammert Postma met 103,03% en derde werd Libbe Kuitert met 98,89%. De verdere volgorde was: 4 Klaas Elzinga met 98,15%; 5 Jentsje de Haan met 97,44%; 6 Jan Hiddema met 96,62%; 7 Herre Risselada met 96,58%; 8 Pieter Terpstra met 88,89%; 9 Ulbe Stellema met 85,61% en 10 Age Brandsma met 81,48%.

Hierna speelden herfstkampioen Hans van der Beek en voorjaarskampioen Nico Hoekstra om het Algemeen Kampioenschap 2019-2020. Nico Hoekstra won met 105,71%, Hans van der Beek werd met 100,00% de Reserve-Kampioen.