Watersportclubs samen op jacht naar jeugdzeilers

KOOTSTERTILLE - De watersportverenigingen Achtkarspelen, Tusken Mar & Leyen uit Eastermar en Bergumermeer uit Burgum organiseren dit jaar trainingen wedstrijdzeilen voor de jeugd.

De drie watersportclubs houden dit jaar onder de koepel Stichting Jeugdwedstrijdzeilen Noord vier evenementen voor de jeugd. Zaterdag 30 en zondag 31 mei worden vanuit Eastermar combi-jeugdwedstrijdzeilen gehouden op de Burgumer Mar. De wedstrijden worden gevaren in drie klassen: de Optimist Groen-, Benjamin- en Juniorklasse.

Maximum leeftijd in de Optimist is 15 jaar. In de Groenklasse kan iedereen meedoen, ook kinderen die nog helemaal geen wedstrijdervaring hebben maar wel op beginnersniveau in een Optimist kunnen zeilen. Een CWO diploma is ook niet nodig. Behalve de Optimisten komen 30 en 31 mei ook de snelle Splash en Laser aan de start.

Zeilcursus

Wie mee wil doen maar nog geen of weinig wedstrijdervaring heeft, kan meedoen aan een korte training. Ter voorbereiding op het evenement is er namelijk een korte zeilcursus bij watersportwereld Burgum, dat daarvoor Optimisten beschikbaar stelt. De cursus wordt gehouden tegen een gereduceerd tarief op een aantal zaterdagen in april en mei. Voor meer informatie kunnen belangstellenden mailen naar info@wsv8k.nl.

De drie watersportvereniging organiseren verder op 9 en 10 mei weer wedstrijden voor de pramen en BM-ers, op 5 juni een watersportdag voor de hoogste groepen van de basisscholen bij Paviljoen De Leijen en op 12 juni het klompkesilen voor de kleine schippers. In Eastermar zijn op dit moment weer zeven schippers die aan hun schip bouwen met hulp van vrijwilligers, welke mee kan doen in de officiële Fryske klompklasse.

Aanmelden voor de wedstrijden of de trainingen kan via de sitewww.jeugdwedstrijdzeilen.nl of www.watersportwereldburgum.nl