Goud en Brons voor Steyn land op NK shorttrack junioren

GERKESKLOOSTER - Steyn Land uit Gerkesklooster won dit weekeinde bij het NK shorttrack voor junioren in de Leeuwarder Elfstedenhal podiumplaatsen op alle afstanden bij de heren junioren A.

Door op alles individuele afstanden bij de besten te eindigen behaalde hij de derde plaats in het individuele eindklassement. Als kers op de taart werd door Land ook nog een gouden medaille in de wacht gesleept op de relay (team aflossing) met zijn club Trias Leeuwarden.

Het toernooi begon met de minst favoriete afstand voor Land, de 1500 meter. Door in de heats als tweede te eindigen werd de A finale gehaald waarin Land verrassend tweede werd, de eerste medaille was daarmee binnen. Hiermee werd ook een basis gelegd voor een eventueel goed eindklassement, iets waar op voorhand niet op was gerekend.

Op de tweede dag werd de 500 en de 1000 meter verreden. Door berekenend te rijden behaalde de rijder van het RTC/Noord Wadro team op beide afstanden wederom de A-fianle’s waarin hij respectievelijk derde (500 meter) en tweede (1000 meter ) werd. Op dat moment stond Land tweede in het klassement met nog uitzicht op eventuele winst.

Helaas zorgde een wat mindere uitslag, middels een vijfde plek, er voor in de afsluitende superfinale 1500 meter dat Land een plekje zakte in het eindklassement naar de derde plaats. Voor Land was dit al meer dan gehoopt en tevens een mooie afsluiting van een seizoen waarin zijn doelen, Europees top 10 en landelijk top 5, meer dan gehaald zijn.

Met nog twee week ijstraining te gaan kan Land dan ook met een meer dan tevreden gevoel de zomerstop in richting het volgend seizoen waarin hij als eerste jaars senior zich mag meten met “de grote jongens” van het Nederlands team.