Vierde zege op rij voor heren TTV Buitenpost

BUITENPOST - Voor titelfavorieten Peter Verweij, Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman stond zaterdag een op papier ‘verplicht nummer’ in de agenda tegen hekkensluiter HBC 1 uit Heemstede.

Om de koppositie te verstevigen moest er zo dik mogelijk worden gewonnen van Josco Maaskant, Lars van ’t Hoenderdaal en David de Gilder. Vanaf de reservebank zag Hofman zijn teamgenoten een ruime overwinning boeken. Aanvoerder Verweij behield zonder gameverlies zijn ongeslagen status.

Zijn gepokt en gemazelde teammakker van Tijum kwam ook zonder nederlaag uit de strijd, maar daar moest hij wel eenmaal een 2-0 achterstand voor ombuigen. Kuijer verloor zijn openingspartij van Maaskant. Na een zege in het dubbelspel (met vaste partner Verweij) begon de machine echter te draaien. Met twee overwinningen bezegelde hij het Heemsteder-lot: 9-1.

Na afloop zagen de Buitenposters achtervolger Kampenion met 2-8 winnen van Assen, de tegenstander van volgende week. Verweij, van Tijum, Kuijer en Hofman liepen daardoor zaterdag slechts één puntje uit. De komende weken zal blijken of de Friese club het gaatje verder kan vergroten.