Lifestyle en loungebank trends

Aangeboden door: Urban Sofa

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je interieur? We hebben een compleet nieuw blog voor je waarin je alles leest over de laatste trends op het gebied van lifestyle en trendy loungebanken.

Terug naar de basis

Creëer rust in huis en ga terug naar de basis. Hoe je dit doet? Rustige kleuren, duurzame materialen en natuurlijk planten! Voor loungebanken geldt dat neutrale kleuren heel goed op deze trend aansluiten. Eigenlijk is het uitgangspunt: less is more. Zelfs met weinig kleur kun je een warme basis vormen. Denk aan zachte aardtinten. Deze kun je perfect doorvoeren in je loungebank. Kies bijvoorbeeld voor een natuurlijk materiaal voor je bank en laat deze kleur terugkomen in andere woonaccessoires.

Velvet

De velvet of velours bank is al wel eens vaker benoemd in onze blogs. Dan is ook onvermijdelijk, aangezien dit materiaal helemaal van nu is. Sla een interieurmagazine open en er staat een velvet loungebank in. Deze banken zien er trendy en comfortabel uit en bieden ultiem comfort. UrbanSofa houdt trends scherp in de gaten, dus ook in dit materiaal kun je jouw ultieme loungebank geheel naar wens samenstellen. Wordt jouw bank velvet blauw, oker, roze of groen?

Hoe onderhoud je je velvet loungebank

We hebben het al over velvet banken gehad, maar nu is de vraag: hoe zorg je ervoor dat je jouw velvet bank zo lang mogelijk mooi houdt? Goed om te weten is dat dit materiaal vervaardigd wordt uit katoen of zijde. Het wordt op een speciale manier geweven zodat er lusjes ontstaan. Deze worden opengeknipt en zo ontstaat de zachte aaibare stof. Heb je geknoeid en zit er nu een vlek op je trendy loungebank? Pak een schone vochtige doek om de bank schoon te maken. Werkt dit niet gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Om zo lang mogelijk te genieten van je bank zijn er enkele tips:

  • Verplaats kussens om bepaalde tijd. Hiermee voorkom je verkleuringen en op deze manier wordt de kussenvulling niet slap.
  • Zorg ervoor dat je niet telkens op één plek zit. Indien je dat wel doet bestaat de kans dat er donkere plekken op de stof komen.
  • Heb je huisdieren? Laat ze dan het liefst niet op de bank en anders op een kleedje. Velours is een gevoelige stof.

Ontwerp jouw droomloungebank

Wil je inspiratie opdoen? Bekijk de trendy loungebanken van UrbanSofa dan eens online of breng een bezoek aan een verkooppunt bij jou in de buurt.