Auto onderdelen door garage laten vervangen of zelf doen?

Aangeboden door: AutoWeetjes.com

Net als elk verbruiksartikel zullen bij een auto ook onderdelen slijten. De fabrikant van de auto geeft aan wanneer een onderdeel feitelijk vervangen dient te worden. Dit wordt door de garage waar de wagen in onderhoud is dan vaak ook gedaan. Maar er zijn ook onderdelen die je zelf kunt vervangen hoewel dit steeds minder wordt vanwege de elektronica die de fabrikanten in auto’s inbouwen.

Was het voorheen gebruikelijk om bijvoorbeeld lampjes zelf uit te wisselen, tegenwoordig kun je daar zelf niet meer bij en moet dat gebeuren in een garage. Maar het vervangen van een uitlaat of de rubberhoes van de schakelpook je nog wel redelijk makkelijk zelf doen. Bij auto-onderdelen van besteonderdelen.nl bestel je eenvoudig, op kenteken, precies die onderdelen die je wilt vervangen. Voor het vervangen van veel onderdelen kun je op besteonderdelen.nl ook een handleiding vinden hoe deze onderdelen vervangen moeten worden.

Het ene onderdeel van een auto is makkelijker te vervangen dan het andere

Zoals eerder al aangegeven is het ene onderdeel makkelijker te vervangen dan het andere. Het ligt ook aan de kennis die je zelf hebt van auto’s. Bij de ANWB vind je een aantal filmpjes van onderhoud aan de auto dat zelf goed gedaan kan- en soms ook gedaan moet worden Hierbij gaat het niet om het vervangen grotere onderdelen maar bijvoorbeeld om het vervangen van de ruitenwissers en het verversen van de motorolie. Maar wanneer er echt onderdelen vervangen moeten worden vanwege slijtage of omdat ze simpelweg niet meer werken dan raad ook de ANWB aan om dit te late verrichten in de vak garage. Het onderhoud en de verrichtte reparaties komen zo in het onderhoudsboekje te staan van je auto. Hierdoor levert de auto bij verkoop ook meer op.

Goed onderhoud zorgt voor minder slijtage én minder reparaties

Wanneer jouw auto jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgt weet ook wanneer een onderdeel aan het slijten is. Wanneer je het onderdeel niet laat vervangen kun je ervan uitgaan dat andere onderdelen ook gaan slijten. Daarom is het verstandig om een onderdeel met slijtage zo snel mogelijk te vervangen. Dit kost je dan wel geld maar voorkomt vaak duurdere reparaties. Verricht zelf dát onderhoud dat je makkelijk zelf kunt doen én doe dit dan ook regelmatig. Ook als je maar weinig kennis van auto’s in huis hebt kun je een aantal dingen prima zelf doen zoals;

  • Maandelijks olie controleren en bijvullen
  • Maandelijks ruitenwisser vloeistof controleren en bijvullen
  • Verlichting controleren,
  • Ruitenwisserbladen vervangen,
  • Bandenspanning controleren
  • Bandenprofiel controleren
  • Banden vervangen

Bij besteonderdelen.nl kun je, op kenteken, onderdelen kopen. Zo krijg je precies dat onderdeel dat voor jouw auto geschikt is.