Oud-Feanster gospelband Next-Life begint nieuw leven

SURHUISTERVEEN - De Gospelrockband Next-Life presenteert zaterdag haar nieuwe single, Someday (God will find you).

De christelijke rockband Next-Life komt oorspronkelijk uit Surhuisterveen, maar heeft nu Zwolle als thuisbasis. Dat komt omdat bijna twee jaar geleden vier van de vijf leden om verschillende redenen zijn gestopt.

Weer compleet

Na anderhalf jaar intensief zoeken naar nieuwe muzikanten is de band weer compleet. De groep wordt nu gevormd door oudgediende Marc Zijlstra (gitaar/zang), Roelof Meerveld (drums/zang), Richard van Koot (basgitaar), Geert van der Logt (gitaar) en zangeres Berenda Brouwer. Omdat de nieuwe leden uit Zwolle en omgeving komen, tot zelfs uit Apeldoorn, repeteert de groep nu in die regio.

De laatste maanden is hard gewerkt in de studio in Zwolle. De bandleden van Next-Life zijn blij met het resultaat. Om de boodschap van het nummer duidelijk naar voren te brengen is bij de single een videoclip opgenomen bij restaurant Soap in Apeldoorn. Zangeres Berenda: ,,Someday gaat over God die je zoekt. Hij klopt aan de deur. Hij wil je pijn en eenzaamheid op zich nemen en je vullen met Zijn liefde.’’

Nieuw tijdperk

Sinds kort heeft de band een manager, die onder andere de optredens regelt. ,,Wij hoeven ons dan voornamelijk nog bezig te houden met muziek maken’’, vertelt Marc Zijlstra. De release luidt een nieuw tijdperk in voor Next-Life. Na een roerige tijd met wisselingen zijn de muzikanten nu klaar om het land in te gaan en de boodschap van hun muziek te laten horen. Next-Life is ook een samenwerking aangegaan met Ecovat, het grootste christelijke platenlabel van Nederland.

De singlepresentatie is zaterdag tijdens de Praisenight bij de Baptisten in Apeldoorn. Naast Someday zal Next-Life deze avond ook het nummer Betrayer spelen, dat als bonustrack is opgenomen op de EP/CD. De single is te horen via alle bekende streamingsdiensten, zoals Spotify, en te koop bij concerten. Dit najaar probeert de band een album uit te brengen bij Ecovat.

http://www.next-life.nl/