Envelopjes Tuorke en Jurre vrolijken bezoekers op

SURHUISTERVEEN - Een flink aantal bezoekers van het winkelcentrum in Surhuisterveen kan al dit weekend zijn of haar partner blij maken met een presentje. Op de zaterdagmiddag voorafgaand aan Valentijnsdag deelden Tuorke en Jurre namelijk envelopjes uit waarbij de ontvanger kans maakte op een leuke attentie.

Het duo was zaterdagmiddag voor het eerst dit jaar weer in Surhuisterveen en keek zich de ogen uit. Ze schrokken wel een beetje door alle afgezaagde bomen en werden daar niet heel vrolijk van, maar ze weten zeker dat het centrum na de renovatie weer een en al fleur zal zijn.

,,Wilt u een verrassing? Alstublieft!” Het olijke duo had een grote stapel enveloppen bij zich waaruit volop werd gedeeld. De een leest na het openen ‘helaas’ en de ander kan een kop koffie, een rode roos, een valentijnskaart of iets anders halen bij een van de winkeliers. ,,Sjoch ris oan”, sprak een oudere mevrouw, die blij verrast was met de envelop.

Sommige bezoekers pakten de envelop met beide handen aan en openden ‘m meteen om te kijken of ze prijs hadden, anderen staken de envelop in hun tas of zak en zien later wel naar de inhoud. Twee meiden die ontdekten dat ze allebei een rode roos konden ophalen spoedden zich naar de bloemenwinkel en haalden de buit op.

,,Wat foar moais krij ik”, glunderde een oudere man bij het ontvangen van een envelopje. ,,Ja, in ferrassing is dochs altyd moai?” Een meisje van een jaar of tien maakte het niet uit of ze wel of geen verrassing krijgt. ,,Mag ik wel een knuffel?’’ Of het nu met een knuffel of een envelopje is, ondanks het mistroosige weer wisten Tuorke en Jurre telkens weer een glimlach op gezichten te toveren.