SC Kootstertille zet goede lijn voort in en tegen Opende

OPENDE – Er kunnen wederom drie punten worden bijgeschreven aan Tilster kant. Zonder een echte 100% kans weg te geven werd Opende met 0–3 verslagen. Jouke Waaksma was aan Tilster kant de grote man. De oldtime topscorer was met 2 doelpunten uitermate belangrijk voor de ploeg van Santema.

,,Een ploeg om rekening mee te houden’’, dat werd gezegd over de tegenstander. Ondanks een matige start dit seizoen beschikt Opende over de nodige voetbal kwaliteiten. De Tille was gewaarschuwd. Toch was het de Tille dat het betere van het spel had. Zonder echte kansen te creëren had de uitploeg de zaken op orde. De regen en het moeilijk bespeelbare veld maakten goed voetbal bijna onmogelijk, maar de nodige inspanningen van beide ploegen deed voor de vele supporters veel goeds.

Na 10 minuten was de eerste kans wel gelijk raak. Gerbrand Waaksma kreeg de bal op zo’n 20 meter van de goal aangespeeld. Met een prachtige steekbal zette hij Falco Bierma aan het werk. Diens voorzet belandde bij Jouke Waaksma, die de bal achter het standbeen schitterend achter de doelman werkte, 0–1.

De wedstrijd werd opener en Opende loerde op foutjes. Met de vele wisselingen voorin werden ze wel gevaarlijk, maar echte kansen werden niet gecreëerd. SCK daar in tegen kreeg wel kansen. Een kopbal van Aize Storm ging over en na een individuele actie van Harmen Tabak was wederom Jouke Waaksma het eindstation. Maar ditmaal maaide Waaksma over de bal heen en kwam Opende met de schrik vrij. Ruststand 0–1.

Verwacht werd dat Opende meer druk naar voren zou geven de tweede helft, maar de Tille drukte dat al gauw de kop in. Na een schermutseling op het middenveld kwam de bal pardoes voor de voeten van Aize Storm. Zijn sterke individuele actie leidde tot een goed schot, wat in de verre hoek belandde, 0–2. Deze klap in de vroege tweede helft kwam de thuisploeg niet meer te boven.

SCK domineerde en de score werd zelfs nog uitgebreid. Gerbrand Waaksma zette met een hakbal linksback Frans Kuipers aan het werk. Zijn harde voorzet werd prima met de binnenkant voet binnen gewerkt door Jouke Waaksma, die hiermee alweer zijn zestiende doelpunt aantekende dit seizoen, 0–3.

De vele Tilster supporters konden bijna nog een keer juichen, maar de kopbal van de ingevallen Bennie de Vries werd nog knap gekeerd door de doelman van Opende. Dit was tevens het laatste wapenfeit.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ODV uit Wijnjewoude op het programma.