Harkema-Opeinde al elf wedstrijden ongeslagen

HARKEMA - Met een zwaarbevochten 3-1 overwinning op V en V'68 bleef Harkema Opeinde voor de elfde keer op rij ongeslagen.

Ondanks de lage klassering bewees V en V een heel aardig elftal te hebben. De Garipers waren in de eerste helft zelfs geruime tijd de bovenliggende partij. Uiteindelijk gaven de doortastendheid en de wilskracht de doorslag.

Harkema-Opeinde had zich geen betere start kunnen wensen. Na 46 seconden stond het al 1-0. Uit een crosspass van Alex van der Tuin volleerde Hille Postma de 1-0 binnen. Een snelle voorsprong is niet altijd de voorbode voor een gemakkelijke middag. Dat bleek, want de bezoekers legden veel energie in de wedstrijd en namen na de snelle 1-0 geruime tijd het initiatief.

Tot grote kansen kwamen de Garipers niet, op enkele goede kansen net voor rust na. De pauze kwam voor Harkema Opeinde op een goed moment. Het kwartiertje rust deed goed. Nog geen vijf minuten na de thee hadden de gastheren de voorsprong verdubbeld. Na een solo, kapte Danïel Postma twee tegenstanders uit en hij klopte de keeper in de korte hoek: 2-0.

Daarna volgde een klein offensief maar dat kon Harkema zonder kleerscheuren doorkomen. Tot arbiter Draaijer na een gemiste doelpoging een onterechte corner toekende. Uit die hoekschop knikte Pieter Bijlsma raak en een zenuwslopende slotfase leek in de maak. Het laatste woord was echter aan Harkema Opeinde. Op aangeven van Hilbrand Benedictus besliste Danïel Postma het duel: 3-1.

Volgende week op voorhand weer een uitermate lastig karwei, namelijk VIOD-uit.