Samenspel De Eenheid eert beste duivenhouders van de regio

ANJUM - Samenspel De Eenheid heeft tijdens een feestelijke prijsuitreiking de kampioenen van het vliegseizoen 2019 in de bloemen gezet.

Net als de afgelopen jaren had PV Steeds Sneller haar clublokaal weer beschikbaar gesteld voor de prijsuitreiking. Samenspel De Eenheid bestaat uit de zestien duivenverenigingen in het noordoosten van Friesland en wie daar in het rijtje kampioenen wordt opgenomen levert een puike prestatie. Naast de attractieprijzen, hok- en duifkampioenen werden de Kampioenen Oud en de Keizergeneralen gehuldigd.

Afgelopen seizoen werden de kampioenschappen op een andere wijze vervlogen, omdat Afdeling Friesland’96 een ander vliegprogramma had samengesteld. Niet alleen in de Afdeling, maar ook op nationaal en internationaal niveau wisten meerdere leden weer topprestaties te leveren. Als derde Kampioen Oud Onaangewezen en eerste Kampioen Aangewezen eindigden Klaas de Jong & Zn van Steeds Sneller Anjum. Zij kenden een fantastisch seizoen met eerste prijzen op alle afstanden. Door deze klasseringen werden zij tevens eerste Keizergeneraal.

Als 2e Kampioen Oud Onaangewezen eindigden Jippe en Sibble Broos van De Adelaar Harkema. Zij wisten meerdere uitslagen te domineren met verpletterende series. Als eerste Kampioen Oud Onaangewezen eindigde Rink Wijnstra van Dowetille uit Kootstertille. Deze liefhebber kende een sterk en constant seizoen met de oude duiven en ook in landelijke competities bewezen zijn duiven met de allerbesten mee te kunnen.

Kampioen Oud Onaangewezen

1 R. Wijnstra

2 J. & S. Broos

3 Kl. de Jong & Zn.

4 Tj. & A. Bosma

5 J.D. Poortvliet

Kampioen Oud Aangewezen

1 Kl. de Jong & Zn.

2 A.G. Dijkstra

3 A. Bosma

4 Tj. Kooistra

5 R. Wijnstra

Keizergeneraal

1 Kl. de Jong & Zn.

2 A. Bosma

3 A.G. Dijkstra

Asduif Oud

1 17-1591963 A. Wijbenga

2 18-1389233 Tj. & A. Bosma

3 16-1045983 Jan J. Bos

4 16-1004210 A.G. Dijkstra

5 18-5165959 A.Wijbenga