Heren VCB winnen, volleybaldames verliezen

Buitenpost - Winst en verlies dit weekeinde voor VCB. De heren trokken in Appelscha aan het langste eind, de vrouwen wonnen meer punten, maar verloren de wedstrijd in Kollum.

De heren speelden vrijdag in Appelscha om de koppositie in de eerste klasse. Trainer Maarten van der Horst startte het eerste bedrijf met de volgende opstelling. Spelverdeling Jan Spoelstra, diagonaal Rik Schoonhoven, midspelers Wim Bruining en Arnold Jan Ruisch en op buiten stonden Sven de Haan en Maarten van der Horst. Jan Dijkstra nam de coaching voor zijn rekening. De set werd moeizaam gestart en al snel stonden de heren tegen een achterstand aan te kijken. Langzaam maar zeker kwam de diesel op gang. Echter kon niet voorkomen worden dat de set met 13-25 verloren werd.

Het tweede bedrijf was een heel ander beeld, men was gewend aan de omstandigheden en mede door goed blokkeren werd deze set met 25-18 beslist in het voordeel van Buitenpost. Het derde bedrijf was een spannende: beide teams gingen tot aan het eind gelijk op. Uiteindelijk wist Buitenpost aan het langste eind te trekken en won de set met 27-25.

In set vier kwam VCB door wat eigen foutjes op een paar punten achterstand en dit bleef de hele set een beetje op het scorebord staan. Er moest dus een vijfde set aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Lang leek het erop dat de heren uit Appelscha er met de winst vandoor zouden gaan, maar op een stand van 8-11 achter kwam het vuur bij VCB weer terug. Puntje voor puntje kwamen de heren dichterbij en er overheen. De set werd uiteindelijk met 15-13 gewonnen.

Dames VCB

In de tweede klasse speelden de dames van VCB een spannende wedstrijd tegen Triumphera in Kollum. Het verschil op de ranglijst was klein en dit bleek ook wel in de wedstrijd. De eerste set ging lang gelijk op en VCB wist daarna een gaatje te slaan. De dames van Triumphera kwamen aan het eind echter met een serie goede aanvallen en maakten de set alsnog in hun voordeel af met 27-25.

Van beide kanten werd de servicedruk flink opgevoerd. De dames van VCB voerden de druk af en toe te hoog op, waardoor er iets te veel fouten werden gemaakt. Ook deze set bleef nipt aan de kant van de thuisploeg met 25-23. De dames van VCB lieten echter het hoofd niet hangen en bleven knokken voor de punten. De pass ging wat beter lopen en daardoor kwamen de aanvallen beter uit de verf in de derde set. Ook de opslagen bleven beter binnen de lijnen en deze set ging dan ook verdiend met 17-25 naar VCB.

Met goede moed gingen de dames op jacht naar de vierde set om zo nog een vijfde set af te dwingen en de derde plaats in bezit te houden. Net als in de eerste twee sets werd het weer een erg spannende set. Helaas voor VCB wist Triumphera ook nu weer aan het langste eind te trekken met 25-23.

Zo ging de wedstrijd en de derde plaats verloren voor de dames van VCB, terwijl ze in totaal met 96 tegen 94 toch meer punten hadden gemaakt.