Flitsend begin landelijke tafeltennissers Buitenpost

Buitenpost - Jaap van Tijum, Thomas Kuijer, Arnoud Hofman en Peter Verweij hopen dit voorjaar met het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Buitenpost opnieuw een gooi te doen naar de titel.

In het najaarsseizoen liep het team een historische promotie mis; Hilversum ging er op de valreep met de tweede-divisie-titel vandoor. Het eerste obstakel op de lange weg naar de eerste divisie troffen zij in het jonge Kampenion 1 uit Kampen. Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Dobrila Jorguseska wisten zich vorig seizoen ternauwernood veilig te spelen.

Onder aanvoering van Hofman, die het team direct een voorsprong bezorgde, begonnen de Buitenposters aan een zegereeks. Pas na wedstrijd zes wist de handige Plette die reeks te doorbreken door Hofman en Van Tijum aan de kant te schuiven. Verder kwamen de Kampenaren echter niet, omdat kopman Verweij zaterdag, niet voor de eerste keer, foutloos bleef. Kuijer hielp het team met een sterk optreden in het dubbelspel aan het laatste punt: 8-2.

Na één competitieronde vinden de Friezen zichzelf terug op een gedeelde eerste plaats. Volgende week wacht de confrontatie met medekoploper ENTAC 1. In Enschede hoopt het Buitenposter-vlaggenschip de sterke competitiestart een goed vervolg te geven.